Kas dejo? Visi! • IR.lv

Kas dejo? Visi!

1
Ivitas saime. No kreisās: meita Nikija, vīrs Arnis, mazdēls Reinis, Ivita, znots Oskars, meita Eva, māsasvīrs Druvis un māsa Arnita. Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

Kad Ivita Lejava-Majore kļuva par deju kolektīvu vadītāju, viņa tajos pamazām iesaistīja arī citus savas saimes locekļus

Deja ir visa mana dzīve, saka Ivita Lejava-Majore, kura Elejā vada trīs deju kolektīvus — Tracis, Medaga un Vecie vilki. Tie nav tukši vārdi, jo viss Ivitas brīvais laiks veltīts dejai, mēģinājumiem, organizēšanai. Turklāt pa vienam vien deju kolektīvu vadītāja uz dejošanas āķa noķērusi arī savus tuviniekus. Dejo Ivitas vīrs Arnis, vecākā meita Eva un viņas vīrs Oskars, jaunākā meita Nikija, kā arī māsa Arnita un māsasvīrs Druvis. Neviens no viņiem vairs nespēj iedomāties savu dzīvi bez dejas.

«Man vienmēr patikusi deja, un mans sapnis bija to mācīties. Bet tad, kad tāda iespēja parādījās, biju gaidībās ar pirmo bērniņu un nekāda mācīšanās nesanāca,» stāsta Ivita, kas ikdienā strādā par direktores vietnieci Elejas vidusskolā. 

Kad meitiņa paaugās, Ivita sāka studēt pedagoģiju, bet deja joprojām palika prātā kā klusais sapnis. Un tad Ivitai Elejas pagastā piedāvāja dibināt jauniešu deju kolektīvu.

«Lai gan man nebija atbilstošas izglītības, uzreiz piekritu,» viņa pasmaida. Ja šāds piedāvājums būtu izskanējis, ņemot vērā tagadējo pieredzi, diezin vai tik labprātīgi piekristu, jo «saprastu, ko tas viss nozīmē». 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu