Neformālie vēstnieki • IR.lv

Neformālie vēstnieki

LIAA pārstāvniecības ārvalstīs
Jana Altenberga

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvniecības ārvalstīs palīdz uzņēmumiem iekarot eksporta tirgus

Šā gada februārī Melburnā Austrālijā durvis vērusi jaunākā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecība ārzemēs. Tirgus iespējas un uzņēmēju interese jau tagad esot ļoti liela — augstas kvalitātes konkurētspē­jīgiem risinājumiem attālums nav šķērslis, saka pārstāvniecības vadītāja Sabīne Kazaka.

Drīzumā durvis vērs arī pārstāvniecība Uzbekistānā, finiša taisnē ir tehnoloģiju pārstāvniecības ierīkošana Šveicē, kuras galvenais mērķis būs nodrošināt Latvijas uzņēmēju iesaisti Eiropas Kodolpētījumu organizācijas projektos.

Palīdz arī praktiski

Galvenais mērķis palicis nemainīgs jau kopš pirmo pārstāvniecību atvēršanas Lielbritānijā, Francijā un Vācijā 2003. gadā — veicināt Latvijas uzņēmēju eksportspēju un piesaistīt investīcijas Latvijā, stāsta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora vietniece eksporta jautājumos Iveta Strupkāja. 

Lai palīdzētu Latvijas uzņēmējiem ar savām precēm un pakalpojumiem startēt kādas valsts tirgū, pārstāvniecību uzdevums ir būt par tādu kā «vēstnesi, saistošo posmu». To darbinieki organizē tikšanās ar vietējiem uzņēmējiem, skaidro valsts likumdošanas prasības, kā arī var palīdzēt ar mārketinga aktivitātēm, pārdošanu un daudz ko citu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu