Loģisks karjeras solis • IR.lv

Loģisks karjeras solis

Kaspars Gorkšs. Foto — Reinis Hofmanis
Anda Burve-Rozīte

Jaunais Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs vēlas šai organizācijai nostiprināt lielāku ietekmi uz valdības lēmumiem un stāsta par Latvijas biznesa pagriezienu Ukrainas virzienā

Latvijā Kasparu Gorkšu vislabāk zina kā veiksmīgu futbolistu: viņš spēlējis kā aizsargs un bijis Latvijas izlases kapteinis. Lielākais sasniegums karjerā: 26 gadu vecumā Gorkšs nokļuva Anglijas futbola klubā Blackpool un ieguva šī kluba gada labākā spēlētāja titulu. Spēlējis arī Zviedrijā. 

Viņš nāk no futbolistu ģimenes: tēvs Juris Gorkšs ir FK Auda izpilddirektors, karjeru futbolā veidojuši arī abi Kaspara Gorkša brāļi. Savulaik treneris par Latvijas izlases spēlētāju teicis tā: viņš bāž savu galvu tur, kur citi baidās pat kāju spert. 

Pēc sportista karjeras noslēguma 2018. gadā Gorkšs vadījis Latvijas Futbola federāciju. Izstudējis vairākas jomas un izglītoties turpina joprojām. Izmēģinājis roku biznesā: savulaik bijis luksusa bāra XIII īpašnieks Rīgā. 

Kopš šāgada aprīļa 41 gadu vecais Gorkšs vada Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), intervijā demonstrē liberālus uzskatus un kā jaunais organizācijas līderis sola valdībai likt klausīt uzņēmējus, jo tieši viņi ir valsts ekonomiskās attīstības pamats.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu