Dzintara kuģa kapteinis • IR.lv

Dzintara kuģa kapteinis

Orests Silabriedis. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Muzikologs Orests Silabriedis pārņēmis Liepājas koncertzāles Lielais dzintars radošās vadības grožus. Viņa uzdevums būs ne tikai veidot nākamo sezonu repertuāru, bet arī mēģināt izprast lepno liepājnieku būtību

Orests atskrien uz interviju aizelsies un nevaļīgs, toties tērpies skaistā lina kreklā kā senlatviešu virsaitis — pie sevis pasmaidu, ka viņš izskatās gatavs doties cīņā, tikai bruņas aizmirsis mājās.

Kopš 2022. gada septembra strādājis Liepājas Simfoniskajā orķestrī par radošo padomdevēju, Silabriedis šogad pieteicās Lielā dzintara mākslinieciskā vadītāja amatam un konkursā tika atzīts par labāko pretendentu. Pats joprojām brīnās, ka izlēmis pieteikties, — lai gan viņa darba pieredze un profesionālās zināšanas ir ļoti bagātīgas, tik stingri definētā un vadošā amatā vēl nav strādājis. 

Daudzi radio Klasika klausītāji pazīst Oresta Silabrieža patīkamo balsi un izbauda viņa veidotos raidījumus. Kultūras izdevumu lasītāji viņu zina kā profesionālu mūzikas žurnālistu. Koncertu publika — kā lielisku vakara vadītāju. Kolēģi viņu uzskata par staigājošu enciklopēdiju ar pārsteidzoši plašām zināšanām, kas sniedzas tālu ārpus mūzikas robežām.

Nav šaubu, ka jaunajā amatā no viņa gaidīs un prasīs daudz. Viņš bažīgi domā, vai spēs atminēt liepājnieku noslēgto raksturu. Un sapņo, ka netālajā Ziemupē reiz izdosies ieraudzīt tik reto, skaisto bišu dzeni. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu