Ārskats nr. 36: Trampam parādās konkurents; krievi iebrūk Krievijā; Tomass ziņo no Kijivas • IR.lv

Ārskats nr. 36: Trampam parādās konkurents; krievi iebrūk Krievijā; Tomass ziņo no Kijivas

Pauls Raudseps

Kādas būs Ukrainas attiecības ar NATO? Tas ir viens no svarīgākajiem un sarežģītākajiem lēmumiem, kas būs jāpieņem alianses sammitā Viļņā jūlijā. Par to raisās karstas diskusijas visur, kur tiekas diplomāti un ārpolitikas analītiķi. Tomass Pildegovičs šonedēļ pieslēdzās raidījumam no konferences Kijivā un ar Ir žurnālistu Paulu Raudsepu pārrunāja Ukrainas iespējas saņemt ielūgumu iestāties NATO, kā arī apsprieda ASV Floridas štata gubernatora Rona Desantisa paziņojumu, ka centīsies kļūt par Republikāņu partijas kandidātu uz ASV prezidenta amatu, Gruzijas lēmumu atjaunot tiešo aviosatiksmi ar Krieviju, mīklaino krievu opozicionāru bruņoto vienību iebrukumu Belgorodas apgabalā, un neparastās vēlēšanas Grieķijā.

Raidierakstā Ārskats ārpolitikas eksperts Tomass Pildegovičs un Ir komentētājs Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu – to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu