Ārskats nr. 34: Labas ziņas no Berlīnes; britu monarhijas nozīme; Meri konferences iespaidi • IR.lv

Ārskats nr. 34: Labas ziņas no Berlīnes; britu monarhijas nozīme; Meri konferences iespaidi

Pauls Raudseps

Aizgājušajās divās nedēļās daudz kas noticis. Ukrainas prezidentam Zelenskim Vācija solīja negaidīti lielu militārās palīdzības paketi. Kronēja karali Čarlzu III. “Uzvaras dienas” parādē Sarkanajā laukumā Maskavā parādījās tikai viens vecs, vientuļš tanks. Zvērināto tiesa atzina Trampu par vainīgu seksuālajā vardarbībā un apmelošanā. Pasaules Veselības organizācija pasludināja, ka kovida pandēmija oficiāli ir beigusies. Un Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps  piedalījās ikgadējā Lenarta Meri ārpolitikas un drošības konferencē Tallinā. Tūlīt pēc atgriešanās viņi ierakstīja podkāstu, kurā diskutē par dažām no konferences galvenajām tēmām: kādu lēmumu par Ukrainu pieņems NATO līderi Viļņa jūlijā? Kā nodrošināt “globālo Dienvidu” atbalstu Ukrainai? Ko nozīmē Krievijas opozicionāru depresīvais noskaņojums? 

Raidierakstā Ārskats Ir komentētāji Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps dalās pārdomās par ārpolitikas aktualitātēm un izceļ gan lielas, gan mazas ziņās pamanītas lietas, kas Latvijā nevarētu notikt. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakciju — abonēt Ir. ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Ārskatu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/bIY5njbUoa5U1DG3cy

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu