Latvijas orbanizētāji • IR.lv

Latvijas orbanizētāji

4
Aivars Ozoliņš

Vēršanās pret muzeju Ogrē ir tikai viena kauja karā pret demokrātiju

Ogres novada pašvaldībai līdz 30. aprīlim jāsniedz Vides un reģionālās attīstības ministrijai paskaidrojumi par Ogres muzeja direktores atstādināšanu. Toties patvaldnieka Egila Helmaņa Nacionālā apvienība jau ar darbiem, runām un rakstiem paskaidro, ka Latvijā jābūt vismaz kā Ogrē, bet vēl labāk kā Ungārijā, ja pagaidām ne gluži kā Krievijā.

Nacionālās apvienības satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs pagājušonedēļ izlēma apbalvot Helmaņa cīņu biedreni, domes izpilddirektora vietnieci Danu Bārbali ar viņas kompetencei pilnīgi neatbilstošu amatu Liepājas ostas valdē. («Tā ir tāda ierasta prakse,» pašreizējais ministrs skaidro, kāpēc atjauno kādreizējā satiksmes ministra Šlesera «šofera dēlu» praksi.) Bet partijas vadonis Raivis Dzintars rakstiņā Delfos pavēstīja, ka «sabiedrības līderi» ar «latvisko pārliecību» Helmani vajājot nekrietni liberāļi, kuriem esot «štrunts par Daugavpils vai Rēzeknes prokrievisko vadību».

«Kauja par Ogri», kā daži to dēvē, taču drīzāk gan par demokrātiju Latvijā pagājušonedēļ sasniedza jaunu līmeni. Novada dome bija aizlīmējusi muzeja direktores Evijas Smiltnieces kabineta durvis ar aprakstītām A4 formāta lapām un norīkojusi pašvaldības policistus tās apsargāt, kamēr taisījās lemt par viņas atstādināšanu no amata par it kā paraksta viltošanu pirms septiņiem gadiem. Smiltniece izlēma negaidīt domes ārkārtas sēdes prognozējamo lēmumu un pirmdien paziņoja par aiziešanu no darba.

«Asimetrisko troksni», kā to raksturo Dzintars, beidzot sadzirdēja arī valsts augstākās amatpersonas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu