Spiediens aug • IR.lv

Spiediens aug

Katrīna Ošleja

Cilvēki ir izšķirošais resurss biznesā, tāpēc piedāvājam vērtīgas personāla vadības idejas pieredzējušās ekspertes Katrīnas Ošlejas regulārā slejā.

 

Tirgū joprojām trūkst darbinieku. Turklāt ne tikai IT industrijā, medicīnā vai pedagoģijā. Bieži sastopos ar klientu sūdzībām, ka pat vienkāršākajiem amatiem atrast «sakarīgu» cilvēku ir sarežģīti

Šāda situācija darba tirgū radījusi virkni papildu problēmu cilvēku vadībā. Pat ja trūkst darbinieku, nepieciešamie uzdevumi tik un tā kādam ir jāpaveic. Visticamāk, tie kļūs par papildu pienākumiem jau esošajiem darbiniekiem. Viņi būs pārslogoti un netiks galā ar visiem darbiem tam atvēlētajās astoņās stundās. Tā rodas konstanta strādāšana ārpus darba laika. 

Gandrīz visi mani klienti strādā vēlu vakaros, kad bērni jau nolikti gulēt, citi ceļas piecos no rīta, lai spētu atbildēt uz visiem e-pastiem, daži izmanto darbam vismaz vienu no brīvdienām. Tas savukārt rada arvien biežāku izdegšanu. Turklāt mēs esam kļuvuši daudz izglītotāki par dažādu psihiskās veselības problēmu pazīmēm. Protam tās pazīt. Bieži pat zinām, kas jāmaina, lai izdegšanu mazinātu, tomēr nebeidzamais cilvēku trūkums tirgū neļauj īstenot šīs prakses. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu