Naudu pelnīs mākslīgais intelekts • IR.lv

Naudu pelnīs mākslīgais intelekts

Zīmējums — Freepik
Jānis Vēvers

Ideju par naudas pelnīšanu bez strādāšanas varētu īstenot mākslīgā intelekta brokeri, prasmīgi darbojoties biržā

Augstajai inflācijai jau ilgāk nekā gadu plucinot mūsu naudas maku saturu, lielai daļai sabiedrības nākas domāt par papildu ienākumu gūšanu un uzkrājumu vērtības saglabāšanu. Tā kā bankas Latvijā joprojām spītīgi atsakās piedāvāt apsvēršanas vērtas depozīta likmes, lai arī pašas gūst prāvus ienākumus no paaugstinātās Euribor likmes, cilvēkiem nākas meklēt citus kapitāla pavairošanas veidus. 

Bieži vien kā pirmais tiek piesaukts akciju tirgus, taču realitātē tas ne vienmēr spējis nest gaidīto peļņu. Drīzāk iesācēji biržā pamanījušies zaudēt vairāk naudas, nekā nopelnīt, jo akciju pirkšana un pārdošana prasa zināšanas par šī tirgus procesiem, ietekmējošajiem faktoriem un notikumiem dažādās nozarēs. Līdz ar to nākas uzkrāt visnotaļ daudz informācijas, kas sekmīgu investēšanu padara par laikietilpīgu un gana komplicētu nodarbošanos. 

Pēdējos gados dažādas akciju tirgošanas platformas ieviesušas automatizētus investēšanas risinājumus, kas piedāvā, piemēram, kopēt veiksmīgāko investoru darījumus, pirkt un pārdot, kad sasniegts konkrēts cenas līmenis, vai uzticēt savu naudu brokeru komandai. Tomēr investēšana patiesi vienkārša un, cerams, arī sekmīga solās kļūt līdz ar lielu datu apjomu apstrādāt spējīga mākslīgā intelekta (MI) ienākšanu biržā. 

Apkopo, analizē un plāno

Aizvien vairāk platformu piedāvā dažādus MI rīkus, kas gatavo ieskatus tirgus aktualitātēs, analizē notikumus dažādās nozarēs un cenšas prognozēt to ietekmi uz akciju cenām. Pie apvāršņa parādās arī tādi rīki, kas apvieno mašīnu spēju apstrādāt milzīgu informācijas daudzumu ar cilvēkiem raksturīgo loģiku lēmumu pieņemšanā. Taču šie rīki nepieļauj cilvēciskas kļūdas un darbojas absolūti bezkaislīgi, nepakļaujoties emocijām vai nogurumam.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu