Georgs Avetisjans, izveidojis fotogrāmatu par Sibīriju • IR.lv

Georgs Avetisjans, izveidojis fotogrāmatu par Sibīriju

Fotogrāfs Georgs Avetisjans ekspedīcijā aiz polārā loka. Sibīrijā izpētīto savas ģimenes stāstu iedzīvinājis grāmatā. «Principā tā stāsta par visas tautas vēsturi — katrs var asociēt ar savu ģimeni,» saka fotogrāfs. Foto no personīgā arhīva
Alise Zita Zeidaka

Georgs Avetisjans.
Foto no personīgā arhīva

Viņa vecāmāte Milda izsūtījumā pavadīja 15 gadus. Viņas meitai Intai bija četri, kad ģimene varēja atgriezties Latvijā. Atmiņu no Igarkas Intai nebija daudz — tikai tādi vizuāli zibšņi. Kaza istabā un laipa, kas veda uz kuģi, — zem tās dziļš Jeņisejas ūdens. 

Fotogrāfs Georgs Avetisjans 2019. gada 12. decembrī devās ekspedīcijā uz mammas dzimteni. Vilciens no Rīgas līdz Maskavai, nepilnu četru dienu brauciens ar Transsibīrijas ekspresi līdz Krasnojarskai, tad četru stundu lidojums ar mazu lidmašīnu uz Igarku, kas atrodas aiz polārā loka. Ekspedīcija ilga 40 dienas. Redzētais un izpētītais nu iedzīvināts fotogrāmatā Motherland. Far Beyond the Polar Circle, kas tiek izdota ar pūļa finansējuma atbalstu. Līdz 5. aprīlim ikviens platformā Kickstarter.com var atbalstīt projektu ar ziedojumu, bet Georga ekspedīcijas piezīmes lasāmas viņa izveidotās fotogrāmatu izdevniecības Milda Books sociālo tīklu kontos. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu