Podkāsts nr.162: Gads kara ēnā. Kā tas ietekmējis Latvijas sabiedrību? • IR.lv

Podkāsts nr.162: Gads kara ēnā. Kā tas ietekmējis Latvijas sabiedrību?

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

2022. gada 24. februārī sākās pilna mēroga Krievijas uzbrukums Ukrainai. Lai gan esam bijuši pasargāti no kara šausmām, tas ir būtiski mainījis mūsu dzīvi. Kāda ir bijusi kara ietekme uz Latvijas sabiedrību aizgājušajā gadā? Kas ir pozitīvais, ko šis laiks par mums ir atklājis, un kādas ir negatīvās tendences, kuras krīze iekustinājusi? Vai jāpriecājas, ka karš liek cilvēkiem skaidri definēt savu pārliecību, vai arī viedokļu polarizācija aizgājusi par tālu un apdraud demokrātijas pamatvērtību — vārda brīvību? Kāda ir žurnālistu atbildība un pienākumi kara laikā? Par šiem un citiem jautājumiem šajā Šķiltavas raidījumā diskutē pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica redaktore Sanita Jemberga un Ir komentētāji Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir: ir.lv/abonesana/zurnals-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit: https://donate.stripe.com/3cseXT7E8guidmoaF2

Ja vēlaties ziedot atkārtoti, to var darīt šeit: https://buy.stripe.com/fZe9Dzf6Ace2gyAdRf

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu