Uzdrošināties apšaubīt pieņemto • IR.lv

Uzdrošināties apšaubīt pieņemto

Viktorija Trimbela. Publicitātes foto
Marija Leskavniece

Lietuviešu tehnoloģiju jomas uzņēmēja Viktorija Trimbela uzņēmējdarbībā saskata milzīgu brīvību piepildīt savas vēlmes un realizēt vērtības

Gandrīz trīs desmitgades viņa strādājusi korporatīvās pārvaldības jomā, vadot un attīstot kompleksas biznesa struktūras. Vairāku jaunuzņēmumu līdzradītāja un lielu organizāciju vadītāja. Lietuviešu uzņēmēja Viktorija Trimbela (Viktorija Trimbel) dedzīgi aizstāv sieviešu pārstāvniecības paplašināšanu biznesa visaugstākajos līmeņos un arī savām meitām māca, ka pasaule ir iespēju pilna. «Esmu bijusi pret stereotipiem jau kopš bērnības,» viņa smejas. «Reiz izjaucu un pēc tam saliku atpakaļ rotaļu traktoru. Un tas tiešām atkal ripoja uz priekšu. Vienīgi kreisais pagrieziens vairs nedarbojās,» stāsta uzņēmēja.

Pētījusi visu triju Baltijas valstu tirgus situāciju, viņa spēj novērtēt katras valsts stiprās un vājās vietas. Taču jaunajiem uzņēmējiem vienmēr atgādina — jādomā par globāliem risinājumiem.

Pagājušā gada rudenī Viktorija Trimbela viesojās Latvijā, lai uzstātos konferencē Novatore, un aktīvi iesaistījusies arī organizācijas Līdere mentoru programmā.

Kuras jūs nosauktu par Latvijas priekšrocībām?
Akciju opciju regulējums nenoliedzami ir labs. Tomēr, ja runājam nevis par tradicionālajām industrijām, bet jaunuzņēmumu kopienu, mums vispār nevajadzētu koncentrēties uz konkrētām valstīm. Tiekoties ar jauniem uzņēmējiem, es ar viņiem vienmēr runāju par globāliem risinājumiem. Mūsu vietējie tirgi jebkurā gadījumā ir nelieli, testējot savu produktu tikai tajos, varam ātri nonākt pie aplamiem secinājumiem. Visa pasaule ir pie jūsu kājām. Runājot par tradicionālajām industrijām, un to es saku kā cilvēks no ārpuses, ostas noteikti ir Latvijas priekšrocība. It īpaši tas, ka lielākā osta ir tieši galvaspilsētā. Šeit ir arī attīstīta meža industrija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu