Podkāsts nr.154: Atskats uz vēsturisko 2022. gadu: šausmas, spriedze, pārsteigumi un humors • IR.lv

Podkāsts nr.154: Atskats uz vēsturisko 2022. gadu: šausmas, spriedze, pārsteigumi un humors

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

2022. gada pēdējā Šķiltavas raidījumā Ir žurnālisti atskatās nevis uz aizgājušo nedēļu, bet uz daudz garāku laika nogriezni. Jana Altenberga, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps cenšas apjēgt šo spriedzes un satraukuma, notikumu un emociju pilno laika posmu, kas kalendārā ierakstās ar bezkaislīgu ciparu rindu – divi nulle divi divi, bet kurš mūsu prātos un sirdīs atstās neizdzēšamu iespaidu un vēstures grāmatās noteikti tiks ierakstīts kā pavērsiena punkts pasaules politiskajā attīstībā.
Raidījums gan pievēršas galvenokārt 2022. gada notikumiem Latvijā. Kā mūsu valsts tika galā ar Ukrainas kara izaicinājumiem, un kas mainījies sabiedrības krievvalodīgajā daļā? Kā izskaidrot vēlēšanu rezultātus? Šī gada sākumā kovids vēl nogalināja vairāk nekā 1000 cilvēkus – kā vērtējam trīs gadus, kurus esam dzīvojuši pandēmijas ēnā? Un kas ir Janas spilgtākie iespaidi par pirmo gadu Ir žurnālistu komandā?

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt mūsu redakcijas darbu — abonēt Ir.

Dāvini žurnālu Ir Ziemassvētkos: https://ir.lv/abonesana/davini-svetkos-zurnalu-ir/

Esam arī pateicīgi visiem, kas gatavi atbalstīt tieši Šķiltavu — to var darīt šeit.

Paldies Konrada Adenauera fonda pārstāvniecībai Rīgā par atbalstu raidieraksta tapšanai.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu