Vēstures pareizajā pusē • IR.lv

Vēstures pareizajā pusē

Kaja Kallasa. Foto — Scanpix
Pauls Raudseps

Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa piesaistījusi uzmanību Rietumos ar skaidro valodu par nepieciešamību stāties pretī Krievijas agresijai. Rīgas apmeklējuma laikā viņa atrada brīdi parunāt arī ar Ir

Prestižais izdevums Politico Igaunijas premjerministri Kaju Kallasu ierindojis starp 28 ietekmīgākajiem Eiropas politiķiem. «Reti kurš Eiropas līderis spējis tik spēcīgi, skaidri un bez svārstīšanās formulēt, kādus draudus rada autoritārais valdnieks Kremlī,» raksta Politico. 

Kallasa šogad ir vienīgā Baltijas politiķe Politico topā, tāpēc Ir vēlējās uzzināt, kā viņa pati skaidro iegūto ietekmi un cik lielā mērā, viņasprāt, Rietumu līderi tiešām sākuši ieklausīties baltiešos.

Politico jūs ierindojis starp ietekmīgākajiem eiropiešiem. Neesat vienīgā, kura pauž baltiešu viedokli Rietumiem. Kāpēc, jūsuprāt, esat tik «efektīva komunicētāja», kā jūs raksturo Politico?
Neesmu salīdzinājusi sevi ar citiem, taču, manuprāt, [Lietuvas] premjerministre [Ingrīda] Šimonīte, [Latvijas] premjerministrs [Krišjānis] Kariņš, Polijas prezidents un premjerministrs arī ir ļoti pamanāmi, tā ka tas ir lielā mērā kolektīvs pasākums, mēs runājam par tām pašām bažām, par tiem pašiem eksistenciāliem apdraudējumiem.

Tomēr Politico izvēlējās jūs. Kā jūs domājat, kāpēc?
Manuprāt, tas būtu jāvērtē citiem, bet mēs darām savu darbu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu