Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. JĀ DŽASI. MĀJUPIEŠANA. IZDEVNIECĪBA ZVAIGZNE ABC
Literārās balvas un godalgas ieguvis ganiešu izcelsmes amerikāņu rakstnieces debijas romāns. Divu māsu pēcteču likteņu atainojums astoņās paaudzēs aizved lasītāju uz Ganu, ASV un Angliju, izsekojot verdzības vēsturei cauri gadsimtiem. Mīlestība un nemīlestība, cilšu un cilvēku attiecības, eksotiskas paražas un zemes — izcili uzrakstīts romāns. Pieejama e-grāmata. Apgāda cena 18,99 €.


MONOGRĀFIJA.
SERHIJS RUDENKO. ZELENSKIS. BIOGRĀFIJA. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI
Krievijas agresijas dēļ Ukrainas prezidents nokļuvis pasaules uzmanības centrā. Bet kā aktieris, kuru neuztvēra nopietni, nonāca līdz pasaules cienīta līdera statusam? 2020. gadā Serhijs Rudenko uzrakstīja grāmatu par Zelenski. «Es vācu dosjē par Zelenski. Un kādā brīdī sapratu, ka tas viss varētu būt interesanti arī citiem.» Grāmata tulkota 26 valodās. Apgāda cena 15 €.


DZEJA.
ANDRIS AKMENTIŅŠ. LAIMĪGAS BEIGAS. IZDEVNIECĪBA DIENAS GRĀMATA
«Mans jaunākās desmitgades krājums ar meklējumiem mežainās pastaigās un radošajās lekcijās kopā ar studentiem, kad dzejas algoritms tiek gan veidots, gan piemānīts. Te savijas globālais ar vietējo, dzejproza ar liriku, dzīvība spēlējas, valodas plaisās uzsaucot tuk tuk brīvā, un laime turpinās arī pēc tam, kad izslēdzas TV kameras,» par krājumu raksta Andris Akmentiņš. Apgāda cena 7,49 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu