Goda kodekss • IR.lv

Goda kodekss

Šovasar Kaspars Gods apceļojis visu Latvijas jūras piekrasti, veidojot raidījuma Zivju sezona sērijas, kas brīvi pieejamas feisbukā. Foto — Edgars Pohevičs
Laura Dumbere

Liepājas teātra aktieris Kaspars Gods šogad Spēlmaņu naktī otro reizi saņēma balvu kā labākais aktieris otrā plāna lomā. Savā attieksmē pret dzīvi un darbu viņš iemieso pretstatus — ārēju vieglumu, iekšēju drosmi un dziļu sirsnību

Uz interviju Gods atskrien izsalcis un izpūris zem ziemas cepures. Bez liekas ceremonēšanās kāri ķeras klāt līdzpaņemtajām pusdienām. Runā tieši. Smaida silti un mazliet palaidnīgi kā Karlsons, kurš zina, kā uzspridzināt rotaļu tvaika mašīnu. 

Latviešu teātra pasaulē viņš ir neparasts «frukts». Par aktieri kļuvis tāpēc, ka tika atskaitīts no Liepājas Universitātes Pedagoģijas fakultātes. Profesionālu atzinību ieguvis pamazām, sevi pierādot kā izcilu raksturlomu meistaru — ne tikai teātrī, bet arī vairākās spēlfilmās un televīzijas seriālos Saplēstā krūze un Sarkanais mežs. 

Pirmo Spēlmaņu nakts balvu Kaspars Gods saņēma 2010. gadā par Harija Hananas lomu Dž. Dž. Džilindžera iestudējumā Hanana. Šoreiz — par Pato lomu Līnenas skaistumkaralienē, arī Džilindžera režijā. No šā gada Kaspara Goda pateicības runas visvairāk palicis atmiņā, kā aktieris teica: «Paldies Džilim!», un, reaģējot uz klusumu jeb aplausu trūkumu zālē, ironiski piebilda: «Hm, nekas nenotiek… Paldies Džilim?!»

Tāds nu Gods ir — tiešs un patiess, bez mazākās vēlmes kaut ko noklusēt, izlaipot un iztapt. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu