Mariupoles aizstāvis: Jo nabadzīgāka tauta, jo nežēlīgāka • IR.lv

Mariupoles aizstāvis: Jo nabadzīgāka tauta, jo nežēlīgāka

2
Mihailo Dianovs 11. maijā izplatītā fotogrāfijā redzams vienā no Mariupoles rūpnīcas Azovstaļ pazemes bunkuriem. Foto — Scanpix

Varonīgā Ukrainas pilsētas Mariupoles aizstāvja Mihailo Dianova (42) fotogrāfijas aplidoja pasauli. Pirmā tika uzņemta aprīlī rūpnīcas Azovstaļ bunkurā, kad to centās ieņemt Krievijas armija. Otrs attēls tapa 21. septembrī pēc Mihailo atgriešanās no Krievijas gūsta — viņš tajā pavadīja 128 dienas un zaudēja aptuveni 40 kilogramus. Žurnāls Ir intervē Dianovu Ukrainā, kur viņš tagad atrodas rehabilitācijā un gatavojas rokas operācijai.

Pieredzējušais karavīrs teic, ka jau sen pamanījis faktu: “Jo nabadzīgāka tauta, jo nežēlīgāka. Krievi ir nabagi un dzīvo kā vergi”. Viņš atceras, ka tad, kad viņš vests uz pratināšanām izmeklēšanas komitejā, mēģinājis parunāties ar Krievijas Federālā drošības dienesta darbiniekiem, atraisīt viņus uz atklātām sarunām. “Un mani pārsteidza viņu primitīvisms — viņiem nav nekādas nojausmas, ka pasaule nav tāda, kādu viņi iztēlojas. Viņi iebrauca Ukrainā, lai laupītu. Viņu galvā nav nekādas ideoloģijas, tikai iedzīvošanās alkas.”

Dianovs stāsta, ka ukraiņi ar ievērojami mazāku bruņojumu pārspēj krievus visās frontēs, un pēdējo deviņu mēnešu laikā to ir pierādījuši.

Par Azovstaļ aizstāvību un padošanos krieviem gūstā viņš teic: “Es teikšu šādu frāzi: «Ja nebūtu prezidenta, mēs visi mirtu, bet cīnītos līdz pēdējam kareivim.» Mēs apzinājāmies, ka viņi mūs sit ar visu, kas viņiem ir, bet tik un tā nevarēja mūs ieņemt. Zelenskis izglāba mūsu dzīvību. Tieši viņš deva pavēli nolikt ieročus un pārtraukt Mariupoles aizsardzības operāciju. Es to uztveru kā stāstu par Ukrainu, kas augstu novērtē katra karavīra dzīvību.”

Ekskluzīvo interviju lasiet žurnālā Ir šeit.

Komentāri (2)

QAnon 09.12.2022. 03.08

Ja ASV ģem-parķijas izdzimtenis, Vilsons, nebūtu ierāvis valsti WWI un iebrucis Eiropā, pie viena ievazādams tā saukto Spāņu gripu, karš būtu taisnīgi beidzies Urālos un tas būtu bijis pēdējais drausmīgais karš mūsu civilizācijas vēsturē.

0
0
Atbildēt

0

QAnon 09.12.2022. 02.24

Ar dzīves līmeni te nav nekāda sakara, ir nabadzīgas un krietnas tautas. Vainojama ir krievu 1000 gadus ilgā verdzība un negatīvā selekcija, kas tos pilnībā dehumanizējušas un mongoļu gēni. Nebūtu brīnums, ja to pirms 250 gadiem radītā valodā ir ielikts kāds sātanisks kods. Krieviem ir ģenētiski iemantora un ieaudzināta vēlme pierīties cilvēku asinis. Kad tiem nav iespēju spīdzināt humānas tautas, tie spīdzina savas sugas īpatņus. Par to var pārliecināties https://www.youtube.com/c/%D0%93%D1%83%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D1%83%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D1%8B%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB/videos, kur vieni sadistu un necilvēku NKVDešņiku pēcteči spīdzina tādus pašus NKVDešņiku pēctečus. Kas varēja izaugt no krievelēna, kam vectēvs stāstījis, kā Eiropas sievietēm griezis nost krūtis, kā dedzinājis dzīvus sirmgalvjus, kā dūris uz durkļiem zīdaiņus, kā vilcis nost nogalinātām sievietēm vešiņas un marodējis puksteņus?
Lai neatkārtotos drausmīgie WWI un WWII, Korejas, Vjetnamas, Afganistānas, Gruzijas, Ukrainas, Sīrijas un tūkstoši citu karu un terora aktu, ir jābūt totālai un globālai derusifikācijai.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu