VIDEO: Diāna Ansule Bernātos: “Ja mīli vietu, kurā dzīvo, vari izdarīt ļoti daudz” • IR.lv

VIDEO: Diāna Ansule Bernātos: “Ja mīli vietu, kurā dzīvo, vari izdarīt ļoti daudz”

1
Publicitātes foto

“Ja tu mīli vietu, kurā dzīvo, noteikti vari izdarīt ļoti daudz. Svarīgākā ir sajūta, ka tu dari to, kas tev tiešām patīk,” ir pārliecināta Diāna Ansule, Bernātu viedā ciema kopienas pārstāve.

“Mūsu kopienā katrs esam īpašs un dažāds, katrs esam lielas personības. Mēs katrs darām to, kas mums sanāk vislabāk,” stāsta Diāna.

“Daba ir Bernātu vislielākā vērtība. Bernāti ir kļuvuši par populāru vietējo un ārvalstu tūristu galamērķi, tādēļ izaicinājums ir saglabāt līdzsvarotu dabas vērtību un cilvēku mijiedarbību,” atklāj Diāna.

Viedie ciemi ir aktīvas iedzīvotāju kopienas lauku apvidos, kas izmanto inovatīvus un radošus risinājumus, lai uzlabotu kopienas dzīves apstākļus un nodrošinātu ilgtspēju.

Kopš 2021.gada atpazīstamības zīmi “Viedais ciems” visā Latvijā ir saņēmušas 18 kopienas, savukārt atpazīstamības zīmi “Ceļā uz viedo ciemu” – 22 kopienas.

Biedrība NEXT ir sagatavojusi TUESI.LV video stāstus par divdesmit Latvijas “Viedajiem ciemiem” un to kopienu līderiem, ļaujot ielūkoties “Viedo ciemu” ikdienā un kopienu līdzdalības aktivitātēs.

Projektu TUESI.LV :: Viedo Ciemu stāsti īsteno biedrība NEXT ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par projekta saturu atbild biedrība NEXT.

Komentāri (1)

QAnon 13.11.2022. 18.04

Ja pareizi saprotu, Viedā Ciemā visi dzīvo pasīvās mājās, tā ir zero waste sabiedrība, viņi ir sasnieguši pilnīgu energoneatkarību un ikviens tur ir nodarbināts. Vēl, protams, viņi paši saražo sev alu, sidru, šnabi, viskiju, džinu un kalvadosu, bet ievestie šampanieši, vīni, rumi, tekilas un brendiji tikai īpašām svētku reizēm.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu