Sandra Lismane, zeķu adītāja Ukrainas aizstāvjiem • IR.lv

Sandra Lismane, zeķu adītāja Ukrainas aizstāvjiem

Tautas lietišķās mākslas studijas Valdziņš vadītāja Sandra Lismane ar savām kolēģēm jau otro reizi piedalās akcijā Adījumi, darinot zeķes, ko sūtīt uz fronti Ukrainā. Foto — Reinis Inkēns
Marija Leskavniece

Likās, ka otrreiz to vairs nevajadzēs darīt. Tā par piedalīšanos akcijā saka tautas lietišķās mākslas studijas Valdziņš vadītāja Sandra Lismane. 

Pirmoreiz akcija, kuras laikā rokdarbnieces darināja adījumus, kas varētu būt noderīgi frontē, norisinājās neilgi pēc kara sākuma. Toreiz bija vairāk izmisuma un dusmu, gribējās kaut ko darīt, lai palīdzētu, stāsta Sandra. Akcijas laikā cilvēki studijai dzijas arī ziedoja, jo saprata, ka paši tik ātri nepaspēs uzadīt, bet gribējās palīdzēt. «Sūtījām arī visu, kas jau bija saadīts, — pirkstaiņus, cepures. Bet nedomājām, ka viss tā ievilksies. Šobrīd sajūtas ir drūmas,» stāsta rokdarbniece.

Šoreiz adītājas aicinātas frontei gatavot tikai zeķes. Kamuflāžas krāsās, izturīgas un siltas. Ar garāku un elastīgu stulmu. Lai zeķes kalpotu ilgāk, dabīgajām vilnas dzijām var pievīt arī kādu sintētisko šķiedru, pamāca Valdziņa vadītāja. Īpaši papēdim. Pati apņēmusies līdz oktobra nogalei, kad akcija noslēgsies, vēl noadīt kādus piecus pārus vislielākā — 46. — izmēra zeķu. 

Kad piesēžas, vienas dienas laikā šāds pāris var tapt. «Bet pēc tam ir vajadzīga kāda fiziska nodarbe,» saka Sandra. Pēc profesijas sporta skolotāja, viņa savulaik rokdarbus savā dzīvē līdzsvaroja ar fizkultūras nodarbību vadīšanu bērniem. Šobrīd to vairs nedara, tāpēc pēc cītīgas adīšanas meklē citus veidus, kā izkustēties. «Pavingroju vai vienkārši ļauju adīšanas dienām mīties ar tādām, ko vairāk pavadu uz kājām.» Ierasti nedēļā viņa ada apmēram trīs dienas, bet akcijas laikā tam aiziet gandrīz visi brīvie brīži.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu