Būs jāinvestē • IR.lv

Būs jāinvestē

1
Jana Altenberga

Nākamajai Saeimai un valdībai jādomā, kā uzturēt ekonomiku ar esošajiem cilvēkresursiem

Samazināsim PVN! Iesaldēsim cenas! 5000 eiro pabalsts par katru jaundzimušo! Laikā, kad sabiedrisko telpu piepilda partiju skaļie solījumi piegādāt leiputriju rīt uz brokastu laiku, ir sevišķi svarīgi padomāt, kādi ilgtermiņa mērķi būtu jāsasniedz jaunajai Saeimai un valdībai nākamajos četros gados. 

Lai gan enerģētiskās krīzes pārvarēšana šobrīd ir prioritāte visās Eiropas valstīs, 14. Saeimai būs jātiek galā arī ar citām sabiedrībā sasāpējušām problēmām — nobadināto veselības sistēmu, izglītībā tuvojošos krahu, akūto darbaspēka trūkumu un sociālo nevienlīdzību. 

Katra no tām ir kompleksa problēma, kas nav risināma izolēti un ir jāskata kontekstā ar citām, tāpēc eksperti aicina jauno parlamentu domāt ilgtermiņā, lēmumu pieņemšanas procesā un krīzēs pieturoties pie iepriekš nospraustiem mērķiem un ilgtspējas stratēģijas.

Jādomā ilgtermiņā

Šobrīd valstī piekoptā «kapitālo remontu politika, kad sataisām ziepes un pēc tam varonīgi remontējam», ir viens no iemesliem, kāpēc attīstībā un labklājībā atpaliekam no pārējām Eiropas, arī Baltijas valstīm, uzskata Latvijas Bankas ilgtspējas virziena vadītājs Edvards Kušners.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu