Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Valdība un pedagogu arodbiedrība pagājušajā nedēļā vienojās par kompromisu, līdz ar to pirmdien plānotais pedagogu streiks tika atcelts. Valdība sestdien ārkārtas sēdē izskatīja un atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrijas informatīvo ziņojumu par pedagogu darba slodzes līdzsvarošanu un likmes paaugstināšanu. Ministrijas kopējais piedāvājums — 59,18 miljoni eiro 2023. gadā un 60,26 miljoni eiro turpmāk ik gadu — aptver visas izglītības jomas, izņemot augstāko izglītību.

Koalīcija pirmdien vienojās noteikt augstāko elektrības un gāzes cenu, kuru pārsniedzot, valsts kompensēs cenas pieaugumu, paziņoja deputāts Arvils Ašeradens (JV). Gala lēmumu valdība plāno pieņemt 27. septembrī. Iepriekš Latvijas Bankas un Ekonomikas ministrijas eksperti atzina, ka atbalstam energoresursu cenu krīzē jābūt mērķētam, bet nodokļu mazināšana vai cenu griestu noteikšana energoresursiem nebūtu veiksmīgākais risinājums.

Valdība otrdien atļāva samazināt apkures temperatūru un karstā ūdens temperatūru šajā sezonā. No šā gada 1. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim dzīvojamās mājas pārvaldītājam apkures sistēmas iestatījumi jānodrošina tā, lai dzīvokļos gaisa temperatūra nepārsniegtu +19 grādus, bet telpā ar viszemāko gaisa temperatūru tā nedrīkst būt mazāka par +18 grādiem. Tādējādi tiks ietaupīti aptuveni 5% apkures izmaksu.


Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) izdevis rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes atstādināšanu. Reirs arī uzdevis lemt par VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktora Kaspara Podiņa atbildību un atstādināšanu uz pārbaudes laiku. Ministrs reaģējis uz KNAB veiktajām aizturēšanām VID Muitas un finanšu policijā. Aizturēto skaitā ir augsta līmeņa amatpersonas. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu