Maksimālists • IR.lv

Maksimālists

Martins Dukurs. Foto — Reinis Hofmanis
Agnese Meiere

Titulētais skeletonists Martins Dukurs (38) nesen paziņoja par karjeras beigām. Tagad viņš pako koferi, lai jau oktobrī ķertos pie jauna izaicinājuma — trenēt Lielbritānijas skeletona izlasi

Pirms mēneša Martins Dukurs savā Instagram kontā ierakstīja emocionālu vēstījumu par aiziešanu no lielā sporta. «Vienmēr esmu mācīts nepadoties un to pašu mācījis citiem, bet esmu sapratis, ka reizēm vajag apstāties, lai pieņemtu dzīvē jaunus izaicinājumus,» bija viena no sportista atziņām.

Paši tuvākie zina, cik grūts bija šis lēmums. Bet citādi nevarēja. Martins vienmēr bijis maksimālists. Tas nozīmē startēt vai nu par visiem simt procentiem, vai to nedarīt nemaz. Un pēdējā laikā bijusi sajūta, ka degsme zudusi. Tātad izlemts — nemaz.

Pirms pāris nedēļām tiekamies zīmīgā vietā — Siguldas pilsdrupās. Esmu mazliet agrāk par norunāto laiku, un Martins pa celiņu tuvojas skriešus. Esot taču jāuztur fiziskā forma. Tagad, kad tas vairs nav obligāts pienākums, to darīt esot kļuvis mazliet grūtāk, jo atrodas dažādi aizbildinājumi.

Jau drīz Martins dosies uz Lielbritāniju, kur vismaz tuvākos gadus strādās Lielbritānijas skeletona izlasē. Visticamāk, par viņa otrajām mājām kļūs lidosta, jo Martins nolēmis cik vien iespējams bieži būt mājās Siguldā. Un apsolījis sev, ka turpmāk jaunākās meitas dzimšanas dienu, kas ir janvārī, atzīmēs kopā. Tas nav noticis kopš viņas dzimšanas.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu