Pirms 14.Saeimas vēlēšanām derīgi pārlasīt oligarhu sarunas • IR.lv

Pirms 14.Saeimas vēlēšanām derīgi pārlasīt oligarhu sarunas

2

Šā gada Saeimas vēlēšanās uz politiskās skatuves atgriežas personāži, kas izkāpuši no oligarhu sāgas.

Atgādināsim, ka KNAB no 2009. līdz 2011.gadam viesnīcā Rīdzene noklausījās sarunas, kur Ainārs Šlesers ar politiķiem un uzņēmējiem kārtoja lietas. KNAB vāca pierādījumus, vai oligarhiem slēpti pieder naudīgi biznesi, kurus viņi attīsta, izmantojot savu politisko ietekmi. Plānu kalšanā iesaistījās Aivars Lembergs, Jānis Urbanovičs, Andris Ameriks, Jānis Dūklavs, bet risināt naudas lietas piekāpa Valērijs Kargins, valstij piederošu uzņēmumu airBalticLattelecom, Latvijas Dzelzceļš vadītāji.

Šogad Ainārs Šlesers izlēmis kandidēt 14.Saeimas vēlēšanās. Aivars Lembergs nekandidē, toties ZZS atkal viņu pieteikusi kā savu premjerministra amata kandidātu. Par spīti tam, ka Lembergu pirmās instances tiesa atzina par vainīgu kukuļņemšanā, naudas atmazgāšanā, neatļautā dalībā mantiskā darījumā, dokumentu viltošanā, kā arī savu īpašumu slēpšanā. Viņam piesprieda piecu gadu ieslodzījumu, naudas sodu un mantas konfiskāciju. Iemaksājis 100 000 eiro drošības naudu, Lembergs šogad cietumu pameta sliktās veselības dēļ.

2017.gadā žurnāls Ir izdeva speciālizdevumu ar noklausītajām sarunām. Pirms 14.Saeimas vēlēšanām ir derīgi atkal pārlasīt, cik ciniski šie cilvēki sprieda par augstākajiem valsts amatiem, kā dalīja ietekmes jomas biznesā un mēģināja pakļaut medijus.

Visas Ir publiskotās oligarhu sarunas var lasīt brīvpieejā šeit.

Te atrodams video par slepeno koalīciju ar Saskaņu un citi video ar oligarhu sarunām.

 

 

Komentāri (2)

kolpants 05.08.2022. 21.13

Как недавно тот же кнаб решил по поводу взятки в 800 тыс- ну мало ли что л там люди говорят. Так что с чего это вдруг к этим разговорам олигархов другое отношение?

0
0
Atbildēt

0

QAnon 05.08.2022. 13.59

Noklausīties visas sarunas, nevis propagandonu un siles lopu speciāli atlasītos aktierīšu ierunātos fragmentus. Noteikti sarunās bija pieminēts Putina smegmas feinšmekers, krievu bandītu un čekistu: Zaharjina un Meļņika rokaspuisis, Zatļers un čekas viķirāne Freiberga. Droši, ka tika aprunāts, kā Šlesers piespieda Vienotību LDz vadībā ielikt viņa draudziņu, augsta ranga FSBešņika znotu, Magoni, pagarināt darba attiecības ar Šlesera ieliktnīti, Ozolu, naski dalīt UA no krievijas iesūtītiem bandītiem un čekistiem, par valsts nozagšanas megaprojektu TECII 2. kārta, ko, pretēji visiem saprātīgiem argumentiem, īstenoja čekistu publiski piesmietā Savicka apteksne, Dombrovskis utt.
Ja tiktu publicētas visas sarunas, jau līdz tās pašas dienas vakaram, JV un A/Par sodomīti un kleptokrāti panikā būtu forsējuši Zilupi un pievienojušies Janukovičam, Abašidzei, Akajevam, Vaškēvičam, Milušam un citiem bēguļojošiem noziedzniekiem krievijā.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu