Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Krievijas enerģētikas kompānija Gazprom sestdien paziņoja, ka aptur gāzes piegādi Latvijai, jo tā pārkāpusi iepirkuma noteikumus. Gāze veido 27% no visa enerģijas patēriņa Latvijā. Ekonomikas ministrijas pārstāvis Edijs Šaicāns apgalvojis, ka Gazprom rīcība nopietnu ietekmi neatstās. Latvijas Gāzes vadītājs Aigars Kalvītis pagājušajā nedēļā vēstīja, ka uzņēmums neiepērkot gāzi no Gazprom, bet cita piegādātāja.

Latvijas IKP šā gada otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laikposmu ir palielinājies par 2,6%. Ražojošajās nozarēs piedzīvots 0,4% kritums, taču pakalpojumu nozarē bijis 4,1% pieaugums.

Šā gada pirmajā pusgadā valsts budžeta deficīts bijis aptuveni četras reizes mazāks nekā 2021. gada attiecīgajā periodā un veido 227,1 miljonu eiro, informēja Finanšu ministrija. Pirmajā pusgadā budžeta ieņēmumos saņemti 6,8 miljardi eiro un tas ir par 13% vairāk nekā pērn.

Latvijā nogādāti divi jauni elektrovilciena sastāvi. Pirmais jaunais elektrovilciens no Čehijas rūpnīcas Škoda Vagonka Rīgu sasniedza jūnija beigās. Abus elektrovilcienu sastāvus plānots sākt testēt augustā, paziņoja Pasažieru vilciens. Visus 32 vilcienu sastāvus plānots saņemt līdz 2023. gada beigām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu