Drosme un laipnība • IR.lv

Drosme un laipnība

Foto — Reinis Hofmanis
Anna Andersone

Anna Andersone, Riga TechGirls vadītāja un vairāku jaunuzņēmumu līdzdibinātāja, noslēdz regulāro sleju par tehnoloģiju vides attīstību un sieviešu lomu tajā

 

Esiet drosmīgi būt tādi, kādi esat! Drosmīgi ieraudzīt arī citus tādus, kādi viņi ir

Šī būs mana noslēdzošā sleja žurnāla Ir Nauda lappusēs. Rakstu to laikā, kad vadu meiteņu vasaras skolu par tehnoloģijām. To darot, sapratu, ka, strādājot ar bērniem, iespējams ļoti viegli novērtēt to, kas tiešām ir svarīgi un kam patiesībā nav īstas vērtības. 

Piemēram, ļoti augstu vērtēju skolotāju darbu. Novēlu ikvienam reizi pa reizei veltīt laiku mācīšanai un vismaz uz brīdi iekāpt skolotāju kurpēs. Lai gan tas ir ļoti prasīgs darbs un patērē daudz vairāk enerģijas, nekā varētu domāt, mācīšana ir arī ļoti apbalvojoša un piepildoša nodarbe. Turklāt vasaras skolas laikā secināju, ka tajā manifestētas divas man personīgi ļoti nozīmīgas vērtības. Šīs pamatvērtības ir drosme un laipnība, ko redzu arī meiteņu veiksmes pamatā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu