Skaidrība neskaidrībā • IR.lv

Skaidrība neskaidrībā

7
Aivars Ozoliņš

Šoreiz vairs nav jābažījas par krasu valsts politikas mainīšanu pēc vēlēšanām

Priekšvēlēšanu periods sācies mierīgi. KNAB ir ierosinājis divus administratīvā pārkāpuma procesus par Šlesera dabisko autobusu kampaņu, bet Saeimā spriež, kur nobāzt Ždanoku. Šie plunkšķi kremlinu dīķmalas meldros nemainīs priekšvēlēšanu lielo ainavu. Bet par ainu pēc vēlēšanām šoreiz atšķirībā no iepriekšējām reizēm laikam gan nopietnu bažu nav, pat ja kampaņas pašreizējais miers, visticamāk, nebūs ilgs.

Gan jau notērētā raķete Šlesers ar savu veco buldozeru Stendzenieku meklēs citas purva takas pāri 5% robežai, un viņi noteikti nebūs vienīgie ar šādu pilnu rubli. Taču arī KNAB, jācer, nepārstās šos vērot. Bet Ždanokai «novērst nelikumīgās darbības», kā viņai iesaka Valsts drošības dienests, proti, atteikties no Putina Krievijas slavināšanas nozīmētu ideoloģiski pašlikvidēties.

Toties Tatjana ar Pārdaugavas betona stabu rokā ir kļuvusi par «īsteno latviešu» kampaņas galveno vibrētāju. Notiek pat parakstu vākšana par viņas Latvijas Krievu savienības aizliegšanu, bet Saeimas Aizsardzības komisija otrdien atbalstīja Nacionālās apvienības priekšlikumu aizliegt jebkuru partiju, kura «vēršas pret Latviju», kaut gan vismaz pagaidām tā acīmredzot būtu tikai LKS vien.

Līdz vēlēšanām 1. oktobrī vēl trīsarpus mēneši. Atgūt Krievijas impēriju Putins sācis par visu banku, un vēlēšanas Latvijā, nav šaubu, ir pašlaik labākā izdevība mēģināt vismaz pārnestā nozīmē uzspridzināt NATO un Eiropas Savienības valsti un iecirst robu rietumvalstu frontē pret Krieviju. Bet korupcijas eksports ir vienmēr bijis Krievijai stratēģiski svarīgs un sankciju apstākļos kļūst vēl vērtīgāks.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu