Pamēģināt kaut ko jaunu

Sojas «gaļa»
Monta Kaiva Konovalova

Ticējumi vēsta, ka, sagaidot gada garāko dienu un īsāko nakti, jāņusiers jāsien, lai govis nepiemeklē slimība, un pīrāgi jāēd, lai notiktu pārsteigumi, tomēr 21. gadsimta latvietis, ļoti iespējams, no vasaras gaida ko citu. Tāpēc svētkos iesakām ēst sojšliku, lai klimata pārmaiņas iet mazumā, un dzert liepziedu limonādi, lai stūre klausa

Sojšliks maigajā marinādē

Nav jābūt vegānam, lai ēstu sojšliku — tas ir lielisks olbaltumvielu avots ikvienam. Gatavošana ir līdzīga kā šašlikam, tomēr ir pāris atšķirīgas nianses. Vispirms sojas gabaliņus 20 minūtes vāra ūdenī, kuram pievienota tējkarote koriandra graudu, dažas lauru lapas un smaržīgie pipari. Pēc tam atstāj vēl 20 minūtes savilkties un nokāš. Lai sojšliks izdotos, sojas gabaliņi rūpīgi jānosusina un jānospiež liekais šķidrums!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu