Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Tuvinieki un armijas biedri Odesā atvadās no pulkvežleitnanta Sergija Serugas, Ukrainas armijas 18. jūras kājnieku bataljona komandiera. Viņš krita kaujās pie valsts dienvidu pilsētas Mikolajivas. Foto — Scanpix

Pagājušajā nedēļā, kad apritēja 100 dienas kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā, ukraiņi atkaroja daļu Severodoneckas, bet Krievijas okupanti turpināja kontrolēt lielu daļu pilsētas. Svētdien Krievijas raķetes sašāva Kijivas vagonrūpnīcu, lai gan Krievija apgalvoja, ka šāvusi uz Rietumu piegādāto tanku novietni. Šis bija pirmais Krievijas uzbrukums Ukrainas galvaspilsētai pēc piecu nedēļu pārtraukuma. Okupētajā Mariupolē sākusies holeras epidēmija, paziņoja pilsētas mēra padomnieks. Pirmās aizdomas par holeru bijušas jau 1. jūnijā. Kopš kara sākuma Ukrainā nogalināti vismaz 263 bērni, bet 467 guvuši dažādus ievainojumus, otrdien paziņoja Ukrainas Ģenerālprokuratūra.

Ungārija pagājušajā nedēļā piepeši bloķēja ES papildu sankcijas pret Krieviju, par kurām jau bija panākta dalībvalstu vienošanās, prasīdama izslēgt no sankcionējamo saraksta Krievijas pareizticīgās baznīcas galvu Kirilu. Diplomātiskie avoti ziņoja, ka Kirils nebūšot sankciju sarakstā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien atcēla vizīti Serbijā, jo tās kaimiņvalstis Melnkalne, Ziemeļmaķedonija un Bulgārija ES ieviesto sankciju dēļ slēdza gaisa telpu Lavrova lidmašīnai.

Bulgārija Krievijas gāzi aizstās ar Azerbaidžānas. Par to pēc abu valstu sarunām paziņoja Azerbaidžānas ārlietu ministrs. Piegādes sāksies no 1. jūlija.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu