Pēdējā īstā zvaigzne • IR.lv

Pēdējā īstā zvaigzne

Toms Krūzs. Foto — Scanpix
Nikole Sperlinga, © The New York Times News Service

Toms Krūzs turpina uzvesties tā, it kā kinoindustrija pēdējos gados nemaz nebūtu mainījusies, — viņš lepni atsakās no straumēšanas platformām un visas likmes liek uz savas popularitātes auru

Uz helikoptera sāniem lieliem burtiem uzrakstīts «TOMS KRŪZS». Pavisam labi to varēja saskatīt, kad helikopters beidzot nolaidās uz norakstītā aviācijas bāzeskuģa klāja, kur pie izritināta sarkanā paklāja bija novietoti arī vairāki iznīcinātāji. 

Ģērbies glīti piegulošā uzvalkā, ar mazliet sprogainākiem matiem un mazliet krunkaināku seju nekā pirms gandrīz 40 gadiem, kad viņš pirmoreiz atveidoja Pīta «Maverika» Mičela lomu, Krūzs no helikoptera izkāpa uz Sandjego ostā pietauvotā USS Midway klāja, fonā dārdot Harolda Faltermeijera komponētajai ikoniskajai filmas mūzikai. Noraugoties uz apkārt notiekošo, ieskaitot fanu un mediju pārstāvju pūli, Krūzs teica: «Šobrīd redzēt jūs visus tieši šeit un tieši tagad bez maskām ir diezgan episki.»

Tas viss atgādināja iekāpšanu laika kapsulā. Trīs stundas ilgais promocijas pasākums atsauca atmiņā Holivudas ziedu laikus. Skanot Lēdijas Gagas dziesmai, kuru viņa sarakstījusi jaunajai filmai Top Gun: Maveriks, pāri mūsu galvām aiztraucās F-18 iznīcinātāju grupa. Līdzīgas pārmērības tika piedzīvotas, piemēram, 2001. gadā, kad kinostudija Disney pasūtīja aviācijas bāzeskuģa pārvietošanu no Amerikas rietumu krasta uz Havaju salām, kur notika filmas Pērlhārbora pirmizrāde. Vai arī 1998. gadā, kad šī pati studija uzbūvēja īpašu kinozāli ar 500 sēdvietām Kenedija kosmosa centrā Kanaverala zemesragā Floridas štatā par godu filmas Armagedons pirmizrādei. 

Šāda veida ekstravagance mūsdienās šķiet gandrīz neiedomājama, jo vecmodīgos publicitātes pasākumus, kuros zvaigznes apceļo pasauli un kinostudijas tērē miljonus, ir aizstājuši straumēšanas algoritmi un ar to saistītie digitālā mārketinga triki.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu