Podkāsts nr.131: Kyiv Independent neatkarīgā redaktore. Attīstība aprij Par. Kāpēc tieši šobrīd svarīgs Okupācijas muzejs • IR.lv

Podkāsts nr.131: Kyiv Independent neatkarīgā redaktore. Attīstība aprij Par. Kāpēc tieši šobrīd svarīgs Okupācijas muzejs

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Ukraiņi savus līderus nedievina — un tas ir normāli

Spīts un izturība — tie ir vārdi, kas nāk prātā, domājot par šīs nedēļas raidījuma tēmām. Ar bažām skatāmies uz stāvokli Ukrainā, kur Krievijas bruņotie spēki sakoncentrējušies pie Severodoneckas un pa kilometram graužas uz priekšu. Lasām interviju ar ukraiņu izdevuma Kyiv Independent redaktori Olgu Rudenko, kuras cīņa par neatkarīgu, Ukrainu spēcinošu žurnālistiku sākās jau labu laiku pirms Putins sāka apšaudīt Kijivu ar raķetēm. Šonedēļ pēc desmit gadu gara un brīžiem šķietami bezcerīgi iestrēguša procesa beidzot atklāta jaunā ekspozīcija atjaunotajā Okupācijas muzejā — notikums, kuram dažbrīd, šķiet, ticēja tikai paši muzeja darbinieki un atbalstītāji.

Taču ne vienmēr cilvēki gatavi rūdīties grūtībās., bet tā vietā ātri tver pirmo mānīgi pievilcīgo glābiņa iespēju, kas gadās par rokai. Pagājušajās nedēļās spilgti izgaismojās, kā šo ceļu izvēlējušies daži mūsu politiķi.

Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ir žurnālisti Laura Dumbere, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu — abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu