«Būs smagi» • IR.lv

«Būs smagi»

Saspridzināts tilts uz ceļa, kas savieno Severodonecku un Lisičansku. Foto — Scanpix
Pauls Raudseps

Jānis Slaidiņš.
Foto — Zemessardzes štābs

Zemessardzes kapteinis Jānis Slaidiņš skaidro, kāpēc Krievijai izdevies pāriet uzbrukumā pie Severodoneckas un ko varam gaidīt kara nākamajos mēnešos

No frontes līnijas pienāk satraucošas ziņas. Krievu karaspēks iegājis Severodoneckā, pēdējā nozīmīgajā Luhanskas apgabala pilsētā, kas vēl atrodas Ukrainas spēku rokās, un krievi draud arī nogriezt apgādes ceļu šim ukraiņu bastionam. Kā krieviem tas izdevies? Kāpēc izsīkuši ukraiņu pretuzbrukumi citās frontēs?

Ir turpina intervēt militārās jomas speciālistus, kas izskaidro notiekošo un iezīmē nākotnes scenārijus. Pirmdien runājām ar Zemessardzes štāba virsnieku kapteini Jāni Slaidiņu, kurš uzmanīgi sekojis līdzi notikumiem Ukrainā jau kopš 2014. gada. Slaidiņš agrāk bieži bijis šajā valstī, iepazinies arī ar situāciju frontes līnijā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas bruņojuma kontroles misijas komandējumos un turpina uzturēt kontaktus ar cilvēkiem Ukrainā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu