Lai būtu piedzīvojums un prieks • IR.lv

Lai būtu piedzīvojums un prieks

Filips Ronas ledājā Šveicē. Viņa padoms izteiksmīgākai fotogrāfijai: bildējoties var izmantot pretkrāsas, kas kadrā izceļ un paspilgtina viena otru
Ilze Šķietniece

Vairāk par perfektām bildēm cilvēki grib redzēt īstumu, uzskata ceļotāji Lilita un Filips Baumaņi

Lilita Baumane ikdienā nodarbojas ar pasākumu fotografēšanu, bet Filips veido videoanimācijas

Lilita un Filips sagaida mūs savā Liepājas dzīvoklī. Tas ir diezgan «instagramīgs» un laikā, kad ģimene vēl dzīvoja Priekulē, tika piedāvāts īstermiņa īrei. Lilita ir dzimusi, augusi rīdziniece, bet Filips nāk no mazpilsētas. Sarunas laikā jaušams, ka bērnības pieredze ietekmē arī viņu intereses ceļojot. Lilitu vairāk saista arhitektūra un kultūra, bet Filipu — daba, pārgājieni un nepieradināta vide. Taču abu kopēja interese ir ceļojumos pieredzēto meistarīgi atainot foto un video formātā. Rezultātu viņi ievieto savos sociālo tīklu kontos un blogā Filips.lv. 

Darbu ar kameru Baumaņi apguvuši pašmācības ceļā. «Angliski to sauc par reverse engineering — skatāmies uz rezultātu un mēģinām izsecināt, kā autors pie tā nonācis,» Filips atklāj. Viņš uzsver, ka rezultāts parasti ir atkarīgs nevis no tā, cik profesionālu un dārgu iekārtu cilvēks izmanto, bet cik viņš ir prasmīgs un zinošs šajā jomā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu