Apmīļot zvēriņus • IR.lv

Apmīļot zvēriņus

Marija Leskavniece

Mazie zoodārzi sniedz iespēju uz dzīvniekiem ne tikai palūkoties savām acīm, bet arī tos pabužināt, izvest pastaigā vai pat pabarot. Bērnu sajūsma garantēta!

Kurzemes lācis

Viens no vecākajiem un senākajiem mazajiem zvērudārziem Latvijā ir Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza filiāle Dienvidkurzemes novadā — Cīruļi. 1993. gadā atvērtajā zoodārzā mīt ap pussimt dzīvnieku sugu, lielākoties savvaļas zvēri, piemēram, brūnais lācis, baltpurna briedis, jenotsuns un rudā lapsa. Taču plašajā teritorijā pamanīsit arī eksotiskākus dzīvniekus — saulītē gozēsies mājas lama un garmatainais Puatū ēzelis, kas cēlies no Āfrikas savvaļas ēzeļa.
Rigazoo.lv


Vidzemes kamieļi

Netālu no Cēsīm Gaujas Nacionālā parka teritorijā atrodas brīvdabas zooloģiskais dārzs Rakši, kurā mīt vairāk nekā 100 dzīvnieku. Kazas no Šveices dienvidiem, Francijas ēzelītis, alpaka no Dienvidamerikas un kamieļi no Centrālāzijas — Rakšu iemītnieku ģeogrāfija ir plaša. Turklāt zoodārzā iespējams gan piedalīties lemuru barošanā, gan doties ēzeļu safari, pastaigās ar lamu un izjādēs ar kamieli.
Kamieli.lv


Zemgales ķengurs

Gana eksotiskus dzīvniekus var sastapt arī minizoo Dobuļi Bauskas novadā — līdzās dzeloņcūkām, emu, melnkakla kazām, ponijiem, papagaiļiem, murkšķiem un citiem zvēriem tur mīt pat ķenguri. Nesen Dobuļos ievākušies arī prērijas sunīši. Turklāt var uz mājām paņemt līdzi daļiņu to siltuma — no Dobuļos dzīvojošās alpakas, lamas, Angoras kazas un kamieļa vilnas tur top visvisādi rokdarbi.
Minizoo.lv


Pierīgas pāvi

Tikai pusstundas brauciena attālumā no Rīgas atrodas atpūtas komplekss un zoodārzs Rezidence Doles salā. Tajā mīt vairāk nekā 100 dažādu dzīvnieku un putnu. Kopumā vairāk nekā 50 vietējo un eksotisku dzīvnieku sugu. Turklāt pie viena var apskatīt arī saimnieka retroauto kolekciju.
Zoorezidence.lv

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu