Ar domu par rītdienu

Andra Reizenberga gatavotais bezalkoholiskais Rabarberu spritz. Foto – Kristaps Hercs
Ieva Kalēja

Ko nozīmē «apzinātā dzeršana» un kāpēc cilvēki izvēlas alkohola aizvietotājus?

Ierobežot alkohola patēriņu, bet neatteikties no garšīga dzēriena kļūst arvien vieglāk. Līdzīgi kā dažādu citu produktu alternatīvas, arī dzērienu tirgū aizvietotāju piedāvājums strauji aug. Ražotāji uzlabo receptes, un «bezalkoholiskie alkoholiskie» dzērieni kļūst arvien interesantāki un plašāk pieejami. «Bezalkoholiskais alkohols ir nākamais bezgaļas burgers,» draudzene uzraksta pēc tam, kad esmu viņai aizsūtījusi bildi ar krāsainu kokteili, kurā, pēc skata nepateiksi, bet džina vietā izmantots tā aizvietotājs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, Tev jābūt drukātā vai digitālā žurnāla abonentam. Esošos abonentus laipni lūdzam ienākt:

Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu