Ar domu par rītdienu • IR.lv

Ar domu par rītdienu

Andra Reizenberga gatavotais bezalkoholiskais Rabarberu spritz. Foto – Kristaps Hercs
Ieva Kalēja

Ko nozīmē «apzinātā dzeršana» un kāpēc cilvēki izvēlas alkohola aizvietotājus?

Ierobežot alkohola patēriņu, bet neatteikties no garšīga dzēriena kļūst arvien vieglāk. Līdzīgi kā dažādu citu produktu alternatīvas, arī dzērienu tirgū aizvietotāju piedāvājums strauji aug. Ražotāji uzlabo receptes, un «bezalkoholiskie alkoholiskie» dzērieni kļūst arvien interesantāki un plašāk pieejami. «Bezalkoholiskais alkohols ir nākamais bezgaļas burgers,» draudzene uzraksta pēc tam, kad esmu viņai aizsūtījusi bildi ar krāsainu kokteili, kurā, pēc skata nepateiksi, bet džina vietā izmantots tā aizvietotājs.

Abonē žurnāla digitālo versiju un atbalsti kvalitatīvu žurnālistiku!


Ja esi jau abonents, lūdzam autorizēties ar savu e-pastu.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu