Ģenerālis Graube: Satrauc, cik viegli manipulējama ir Krievijas sabiedrība • IR.lv

Ģenerālis Graube: Satrauc, cik viegli manipulējama ir Krievijas sabiedrība

4
Raimonds Graube. Foto — Kristīne Madjare

Nacionālo bruņoto spēku bijušais komandieris, atvaļinātais ģenerālis Raimonds Graube intervijā žurnālam Ir atzīst, ka pirms laika kļūdījies, pieļaujot — “kad krievu tauta uzzinās patiesību [par karu Ukrainā] un grūs mīti, viņiem būs smagas paģiras. Tagad saprotu, ka tas nav iespējams. Pat ja nāks pilnīgi jauna, demokrātiskāka sistēma un teiks, ka bija kļūdas, ļoti liela sabiedrības daļa turpinās neticēt tam jaunajam. Nezinu, kā šo nozombēto sabiedrību mainīt.”

Graube atgādina, ka apgalvojis – Krievijai uz 9. maiju noteikti vajadzēs uzvarošus paziņojumus, tāpēc kaut kas ir karā jāsasniedz. “Tagad redzam, ka tā mašinērija Krievijā ir tik efektīva, cilvēki ir tik nozombēti, ka viņi spēj jebko pārdot kā uzvaru. Tagad visi vienā balsī dzied, cik ļoti gudrs plāns ir apturēt uzbrukumu Mariupolei. Pavirzoties uz priekšu 30 kilometrus plānoto 150 vietā, viņi to notirgos kā lielu uzvaru un stratēģisku gudrību. Tas ir lielākais atzinums, kas mani satrauc visvairāk — cik viegli ietekmējama, manipulējama ir Krievijas sabiedrība,” secina ģenerālis.

Par pašreizējo situāciju Krievijas karā pret Ukrainu Graube teic, ka notiekošo viņš sauktu par izlūkošanas kaujām, mēģinājumiem saprast, ko ukraiņi var, cik stipra ir aizsardzība, kāda ir jauno ieroču pielietošanas taktika. “Bailes krievos ir radītas, notiek taustīšanās.”

Viņš arī atzīst, ka laiks pašlaik strādā par labu ukraiņiem: “Dzirdam par jaunām ieroču piegādēm, aizsardzības un uzbrukuma sistēmu uzlabošanu. Turklāt šāds lēns karš krievu karavīru morāli noteikti nepaaugstinās, tā var tikai pasliktināties. Jau tagad ir problēmas ar dzīvo spēku. Austrumos uzbrukumam sakoncentrēti apmēram 90 tūkstoši karavīru. Atgādināšu, ka Kijivas virzienā uzbrukumā no ziemeļiem kopējais karavīru skaits bija virs 100 tūkstošiem, un tas nerealizējās ne ar ko.”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

 

Komentāri (4)

kolpants 28.04.2022. 09.31

Можно подумать, у нас иначе. Только не настолько топорно, более элегантно, грамотно и не так навязчиво.

0
0
Atbildēt

1

    Sskaisle > kolpants 28.04.2022. 10.47

    Nu beidz. Kāda elegance , nu tu ko kolpant!
    Drāž prātus un sirdis prasti un truli.
    Pie visa vainīgs putins. Nu traks viņš ir. Nu es vairs nešaubos, bet nu tu padomā, cik korumpantu, uzšķērdētāju un tiesisku zagļu Latvijā vien nav pateicīgi putinam,ka viņu lādē uz elli un viņam līdzīgajiem liek mieru.

    Ja ne superaugstā , ciniskā korpucija
    Latvijā- cik mēs ar tevi miljons reižu labk te dzīvotu?
    Bet redz – cūka putins….

    0
    0
    Atbildēt

    1

    kolpants > Sskaisle 28.04.2022. 11.04

    Ну не, красивее, элегантнее обрабатывают) все-таки и опыт побольше, и специалисты получше. Но в целом да, святая уверенность, что вот в России запрещают неправильные каналы-это цензура. А у нас запрещают-это борьба с пропагандой. Запретить же проще, чем с ней бороться. Бороться = это еще и уметь надо. А так запретил-и молодец.
    Ну, что Путин для латвийских политиков просто подарок-это давно уже было понятно. Я думаю, втихаря политики из партий власти потирают руки, понимая, что вопрос выборов этого года практически решен. Какая внутренняя политика, какие проблемы в экономике, какие претензии за невыполнненое? Война рядом, надо с Путиным бороться, всем объединиться против 5 колонны русских оккупантов! Сейчас только одна задача-постараться максимально громко выступить, чтобы конкурентов перебить!
    Вот министр образования из JKP тут же реагирует: давайте быстрее запретим русский язык в школах, такой важный момент! Ура, пошли пункты!
    И тут вдруг NA перехватывает инициативу: правильно, запретим, только не оттягивая момент, а прям уже в сентябре!
    И тут JKP понимает, что блин, перехватили инициативу, надо спасать ситуацию и свой рейтинг! И вот уже министр образования от JKP ВДРУГ понимает и говорит “не нужно делать русскоязычных детей заложниками и мстить им”. Надо же! То есть СРАЗУ ей это было непонятно, нужна была реакция NA))

    Ну просто цирк!
    Ну а теперь эстафетная палочка переходит к памятнику! Кто же первый придумает вариант покрасивее! Кто успеет других обвинить “ага, не поддерживаете мой вариант, да вы тайный агент Путина”

    Ну просто цирк!
    А с другой стороны.. Раз сейчас говорят, что весь народ России несет ответственность за дела Путина, потому что или молча или не молча поддерживает Путина (нет же массовых протестов), но значит, и народ Латвии так же несет ответственность за происходящее тут. Каждый народ имеет такую власть, которую заслуживает
    Власть, она как ТВ-на самом деле ТВ не определяет, что мы хотим смотреть. ТВ просто измеряет рейтинги и выдвигает вперед те передачи, где выше рейтинг. Так и власть-если избирателю важнее вопрос Путина и памятника, а не цены, экономика и т.д., значит, власть и будет делать на этом акцент.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Sskaisle 28.04.2022. 10.42

Graubes kungs, kura sabiedrība nav viegli manipulējama?
Es par 101% piekrītu,ka krievi ir nozombēti,tas ir neticami,ko rāda mediji,ko rāda dzīve,bet kā ar mums latviešiem?
Ja ne ukraiņu varonība,mēs latvieši un visa pasaule taču turpinātu sēdēt uz putina dabas resursu adatas. Nu aiz ukraiņu mugurām visi drosmīgi, visi varoņi.

Un kā ar informācijas haosu Latvijā?

Aizliegt un tad būt varoņiem visi gudri…bet rīkoties valstiski,cilvēciski – tur nav ne godaprāta, ne atbildība

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu