Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Pēc vienību atvilkšanas no Kijivas un citiem Ukrainas austrumu apgabaliem Krievijas bruņotie spēki pēdējo divu nedēļu laikā pārgrupējās jaunai ofensīvai valsts austrumos, tajā pašā laikā apšaudot lielākās pilsētas no attāluma. Attēlā: pēc artilērijas šāviņa nokrišanas pie kāda pārtikas veikala Harkivā. Foto — Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka ir sākusies izšķirīgā cīņa par Donbasu Ukrainas austrumos. Krievija Donbasā dislocējusi 76 bataljonu taktiskās grupas, 11 no tām pievienojās pēdējās dienās. Ukraina pagājušajā nedēļā paziņoja, ka karā krituši 3000 tās karavīru, bet Krievijas pusē kritušo esot ap 20 000. 

Ukrainas prezidents Zelenskis pirmdien ES delegācijas Ukrainā vadītājam Mati Māzikam iesniedzis aizpildītu ES anketu. Tā būs pamats iestāšanās sarunām ES. 

Pasaules Banka paziņoja, ka plāno Ukrainai sniegt 1,5 miljardu ASV dolāru atbalstu, lai kara skartajā valstī varētu uzturēt kritiski svarīgo dienestu darbu, tajā skaitā algas mediķiem, pensijas un sociālo programmu uzturēšanu.

Pasaules Banka būtiski samazinājusi pasaules ekonomikas izaugsmes prognozi šim gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar karu Ukrainā. Banka prognozē, ka globālā ekonomika šogad pieaugs par 3,2%, nevis 4,1%, kā tika lēsts iepriekš. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu