Ciemos pie Neptūna • IR.lv

Ciemos pie Neptūna

Sociālajos tīklos klejojošais fotoattēls, kurā esot redzams sadragātais kreiseris Moskva
Māris Diņģelis

Melnās jūras flotes flagmaņa nogremdēšana ir dārgs un sāpīgs zaudējums Krievijas jūras spēkiem

Ir apstiprināts, ka raķešu kreiseris Moskva šodien devies tieši tur, uz kurieni to [kara pirmajā dienā] pasūtīja mūsu robežsargi Čūsku salā, 13. aprīlī lietotnē Telegram paziņoja Odesas apgabala valsts administrācijas vadītājs Maksims Marčenko. «Krievijas kuģim trāpīja ukraiņu raķetes Neptūns

Savukārt Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs kādā intervijā šo ziņu komentēja ar joku: «Ar flotes flagmani noticis kaut kas negaidīts. Stipri deg. (..) Nevaram saprast, kas noticis — vai divi matroži uzsmēķējuši nevietā, vai kārtējo reizi pārkāpuši kādus drošības pasākumus. Neveicas.»

Tajā pašā laikā Krievijas bruņotie spēki pieturējās pie šāda notikumu izklāsta: uz kreisera sācies ugunsgrēks, kas izraisījis munīcijas detonēšanu. Gandrīz diennakti Moskva virspavēlnieki publiskajā telpā turpināja stāstīt, ka cietušais kuģis tiek vilkts Sevastopoles ostas virzienā, taču galu galā 14. aprīļa vakarā apstiprināja, ka kreiseris ir nogrimis.

Šī ziņa satracinājusi vairākus Maskavas propagandistus. «Vienkārši paskaidrojiet man, kā jums izdevās to pazaudēt?» pagājušajā sestdienā saniknotā balsī savā raidījumā jautāja Vladimirs Solovjovs, kura izteikumi bieži atspoguļo Kremļa nostāju. Šis raidījums bija bez studijas viesiem, un viņa jautājumi nebija adresēti konkrētai personai. «Paskaidrojiet man, kāda velna pēc jūs atradāties tieši tajā Melnās jūras vietā šajā laikā? Un man ir vienalga, kas notika! Vai tās bija divas raķetes Neptūns, kā apgalvo ukraiņi… Kopš kura laika kaujas kuģis baidās no raķešu uzbrukuma, ja tam ir uzstādītas iekārtas, kas paredzētas šādu uzbrukumu atvairīšanai? Vai kaut ko nebijāt aktivizējuši?» brīnījās televīzijas vadītājs. «Ja sākās ugunsgrēks, kas tad jums bija noticis ar ugunsdzēšanas sistēmām — kāpēc tās nenostrādāja un kuģis pilnībā izdega?» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu