Podkāsts nr.124: Ukrainā tuvojas izšķirošais brīdis. Vai nokāpsim no gāzes adatas? Latvijas krievvalodīgie par karu • IR.lv

Podkāsts nr.124: Ukrainā tuvojas izšķirošais brīdis. Vai nokāpsim no gāzes adatas? Latvijas krievvalodīgie par karu

podkāsts šķiltava
Pauls Raudseps

Kreiseris Moskva ar nokavēšanos izpilda pie Čūsku salas saņemto pavēli

Kristīgajā baznīcā laiks pirms Lieldienām saucās klusā nedēļa, kurā ticīgie garīgi gatavojas Lieldienu svinēšanai. Mūsu laicīgajā, grēcīgajā pasaulē trokšņošana nekad nepierimst, tomēr arī te ir sajūta, ka atrodamies klusā posmā pirms lieliem notikumiem.

Kopš Ziemeļukrainas atbrīvošanas karā jau pāris nedēļas ir tāda kā pauze. Šaušana diemžēl turpinās, bet nav nozīmīgu izmaiņu frontē. Tomēr visi brīdina par gaidāmo lielo kauju par Donbasu.

Pēc Krievijas armijas kara noziegumu atklāšanas Eiropas Savienība pieņēmusi kārtējo sankciju paketi, tomēr tai ir mazuma piegarša — ja Eiropa nebūs gatava ķerties klāt pie Krievijas naftas un gāzes eksporta, turpmākas sankcijas visdrīzāk būs tikai esošo sodu pieregulēšana.

Savukārt Latvijā karš no jauna uzjundījis diskusijas par krievvalodīgo attieksmi pret mūsu valsti. Ir sajūta, ka šajās attiecībās varētu būt gaidāms kāds lūzumpunkts, tikai nav īsti skaidrs — kāds.

Par šiem un citiem jautājumiem spriež Ir žurnālisti Jana Altenberga, Aivars Ozoliņš un Pauls Raudseps.

Podkāstā Šķiltava Ir žurnālisti katru piektdienu izskaidro, apspriež un reizēm arī iesmej par nedēļas politiskajiem un sabiedriskajiem notikumiem. Atklāj gan notikumu, gan pašu darba aizkulises, kurām neatrodas vieta tradicionālajā drukātā žurnāla rāmjos. Podkāsts ir pieejams Ir.lv, Spotify, Apple un Google Podcasts.

Labākais veids, kā atbalstīt šo podkāstu – abonēt Ir.

Paldies a/s “Latvijas Finieris” par atbalstu raidieraksta tapšanai.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu