Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

No pirmdienas Uzvaras piemineklis ir norobežots, jo tas ir sliktā tehniskā stāvoklī un apdraud iedzīvotājus. Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments konstatējis, ka pieminekļa kompleksam Uzvaras parkā pasliktinājies tehniskais stāvoklis. Rīgas mērs Mārtiņš Staķis teica, ka pašvaldība nav paredzējusi naudu atjaunošanai. Dome šogad saņēmusi četrus pieteikumus pasākumu organizēšanai 9. maijā. Pagaidām neviens nav apstiprināts. Saeima 9. maiju šogad noteikusi par Ukrainas kara upuru piemiņas dienu.

Koalīcija pirmdien vienojās, ka Latvijā būtu jāceļ savs sašķidrinātās dabasgāzes terminālis. Partijas arī nolēma, ka Latvija no Krievijas dabasgāzes piegādēm atteiksies ar nākamā gada 1. janvāri. Ekonomikas ministrijai būs jāsadarbojas ar Lietuvas Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināli, kā arī jāstrādā ar Igauniju un Somiju, lai nodrošinātu dabasgāzes piegādes no topošā Paldisku termināļa. Tas darbu sāks jau rudenī. Pagājušajā nedēļā Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija atbalstīja grozījumus Enerģētikas likumā, kas aizliegtu dabasgāzes piegādes no Krievijas. A/s Latvijas Gāze iebilst pret šādiem likuma grozījumiem.

Latvijas Ārlietu ministrija pagājušajā nedēļā nolēma slēgt Krievijas konsulātus Liepājā un Daugavpilī. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) paziņoja, ka tiek izraidīti 13 Krievijas diplomāti un ģenerālkonsulātu darbinieki. Konsulātu darbība Latvijā jāpārtrauc līdz 30. aprīlim. Kopš pagājušās pirmdienas no ES dalībvalstīm izraidīti 196 Krievijas diplomāti.

Valsts drošības dienests 15. februārī aizturējis Baltkrievijas pilsoni aizdomās par spiegošanu Baltkrievijas specdienesta interesēs. Viņš vācis informāciju par Nacionālo bruņoto spēku objektiem, kā arī kritiskās infrastruktūras objektiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu