Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Foto — LETA

Koalīcija pirmdien vienojās, ka Latvijai jāatsakās no Krievijas dabasgāzes, bet Ekonomikas ministrija izstrādās konkrētu plānu, kā to īstenot. Kopš aprīļa sākuma gāze no Krievijas vairs neplūst uz Baltijas valstīm, svētdien paziņoja dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operators Latvijā Conexus Baltic Grid. Piegāde notiek no diviem piegādātājiem — no Klaipēdas sašķidrinātās dabasgāzes termināļa un Inčukalna krātuves.

Kopš kara sākuma Ukrainā 12 392 bēgļiem Latvijā izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību, savukārt izmitināšana bijusi nepieciešama 7587 personām.

Saeima konceptuāli nolēma apturēt «zelta vīzu» izsniegšanu Krievijas un Baltkrievijas pilsoņiem un galīgajā lasījumā atbalstīja likuma grozījumus, kuri aizliedz rīkot publiskus pasākumus tuvāk par 200 metriem no jebkura padomju armiju vai tās karavīru uzvaru un piemiņu slavinoša pieminekļa. Grozījumi paredz sodu par militārās agresijas un kara noziegumu slavinošu simbolu, piemēram, simbolu Z un V izmantošanu publiskā vietā.

Daugavpilī piektdien un svētdien notika gājieni Ukrainas atbalstam. Svētdien gājienā piedalījās ap 2000 cilvēku. Latvijas Valsts radio un televīzijas centra 204 m augstajā sakaru tornī Daugavpilī svētdien pacelts Ukrainas karogs.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu