Katrīna Gupalo, veltījusi dziesmu Ukrainai • IR.lv

Katrīna Gupalo, veltījusi dziesmu Ukrainai

16. martā pie klausītājiem nonāca dziedātājas un pianistes Katrīnas Gupalo dziesma Resistance, ko viņa kopā ar vairāk nekā 40 mūziķiem radījusi Ukrainas atbalstam. Foto — Reinis Inkēns
Marija Leskavniece

Tonakt Katrīna rakstīja scenāriju seriālam, ko iecerējusi veidot. Tāpēc bija nomodā, kad 24. februāra agrā rītā datora ekrānā parādījās paziņojums, ka Krievija iebrukusi Ukrainā. «Tur ir puse manis,» saka Katrīna. Viņas vecāki savulaik iepazinās mācībās Maskavā. Mamma atbrauca no Latvijas, tētis no Ukrainas. Vispirms jaunā ģimene dzīvoja tur, bet pēc sprādziena Čornobiļas atomelektrostacijā pārcēlās uz Latviju. 

Ukrainā joprojām dzīvo Katrīnas brālis un māsīca ar ģimenēm. Pēc iebrukuma viņi izvēlējās palikt savā valstī un iespēju robežās cenšas palīdzēt līdzcilvēkiem. Vienīgi brāļa jaunāko dēlu nogādājuši tuvāk robežai. «Situācija mainās no dienas uz dienu. Vispirms bija absolūts pesimisms, tad parādījās cerības stariņš, bet tagad ir diezgan liels apjukums un panika, jo viss, kas tur notiek, ir tik smagi un iznīcinoši,» Katrīna atbild uz jautājumu, kā viņas tuviniekiem izdodas saglabāt spēkus. 

Protams, ja savējie dosies prom no kara pārņemtās Ukrainas, Katrīna ar tuviniekiem Latvijā labprāt viņus uzņems. «Tad viņi filmēsies visos manos klipos un seriālos,» dziedātāja klusi pasmaida. Tomēr uz jautājumu, kā pati jūtas šajā laikā, Katrīna tikai nosaka: «Nākamo jautājumu, lūdzu!» 

Nav īstais brīdis ļauties emocijām. Savas sāpes viņa ielikusi dziesmā Resistance. Pretošanās. Ierakstā piedalījušies vairāk nekā 40 mūziķu ne tikai no Latvijas, bet arī Lietuvas, Krievijas un Ukrainas. Dziesmas ieraksts un klipa filmēšana palīdzējusi pārvarēt šo laiku. «Kad sanākam kopā, dziedam kopā, cits citu atbalstām, mēs esam spēcīgāki.» 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu