Raimo, būs labi! • IR.lv

Raimo, būs labi!

Foto — Al Bello, Getty
Alise Zita Zeidaka

Raimo Vīgants pirmo reizi Latvijas sporta vēsturē iekļuva slēpošanas sprinta divdesmitniekā. Pēc finiša puisis bija aizkustināts līdz asarām — tas ir nebijis sasniegums! Raimo joprojām ir sapnis — kādreiz kļūt par čempionu

Otrdienā, 8. februārī, mūsu slēpotāji Pekinā parūpējās par jauniem Latvijas olimpiskajiem rekordiem — Patrīcija Eiduka sprinta disciplīnas kvalifikācijas kārtā izcīnīja 32. vietu, sasniedzot labāko valsts rezultātu dāmu konkurencē, bet mazliet vēlāk 1,5 km garo sprinta kvalifikāciju Raimo Vīgants (22) pabeidza divās minūtēs un 53,98 sekundēs, ieslēpojot labāko trīsdesmitniekā un nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā. Pēc nākamā brauciena kopvērtējumā madonietis ierindojās 20. vietā — tas ir vēsturisks Latvijas panākums šajā sporta veidā. Mūsu distanču slēpotāji olimpiskajās spēlēs ne reizi nebija tikuši labāko četrdesmitniekā.

Finišā jaunais sportists ļāva vaļu emocijām, bet, kad pēc divām dienām sazvanāmies videozvanā, uz notikušo atskatās jau ar vēsu prātu: «Pats negaidīju, ka tajā brīdī emocijas būs tik lielas. Varbūt tās sakāpināja tas, ka jau pēc kvalifikācijas bija daudz apsveikumu. Visa komanda bijām diezgan lielā «haipā».» Ceturtdienas vakarā Pekinā viss bija norimies, un nākamajā rītā Raimo gaidīja jauns starts. «Būtu diezgan slikti, ja emocijas vēl būtu. Ir jauna diena — jāgatavojas treniņiem un nākamajām sacensībām,» nosaka sportists.

Raimo Pekinas olimpiskajās spēlēs piedalās piecās disciplīnās — 30 km skiatlonā viņš ieņēma 51. vietu, bet dienu pēc mūsu sarunas — 15 kilometru klasiskā stila disciplīnā palika 62. vietā. Viņa olimpisko spēļu programmā vēl ir dalība komandu sprintā un 50 kilometru masu starts. 

Laba diena

Sensacionāls, šokējošs, negaidīts, vēsturisks — ar šādiem vārdiem ziņu portālos raksturots Raimo panākums sprintā, taču sportists ir pieticīgs: «Savā ziņā iebraukšana divdesmitniekā nāca arī ar veiksmi — viens konkurents krita, citu diskvalificēja.» Raimo uzteic slēpju smērēšanas brigādi un uzskata, ka viņam todien bija iespēja startēt ar vienām no labākajām slēpēm. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu