Kas iepriecina? • IR.lv

Kas iepriecina?

2
Nellija Ločmele

Gaidot labas ziņas, gribas ticēt epidemiologu prognozēm, ka omikrona vilnis šonedēļ Latvijā būs sasniedzis maksimumu un inficēšanās turpmāk kritīsies. Tas gan vēl nenozīmē trauksmes atcelšanu veselības aprūpē, jo hospitalizēto skaits šonedēļ pārsniedzis tūkstoš pacientu. Turklāt mediķi redz bīstamu tendenci, ka vairāk saslimst nevakcinēti seniori — tieši tā riska grupa, kas visbiežāk papildina mirušo statistiku. Tāpēc ārsti atkārto: vakcīnas strādā! Balstvakcinēti cilvēki neslimo smagi un nemirst no kovida — izņēmums ir tikai reti gadījumi, kad pacientiem ir citas nopietnas slimības vai pēc potes neveidojas antivielas. Tas jāatkārto un jāskaidro, lai seniori beidzot sadzirdētu.

Vēl vairāk par labām ziņām iepriecina drosmīgi cilvēki, kas nepadodas arī lielās grūtībās. Šajā žurnāla numurā iepazīstinām ar baltkrievu aktieriem, kas jau aptuveni gadu patvērušies Lietuvā, bēgot no «ūsainā tarakāna» represijām, un nupat bija ar viesizrādi Rīgā. Viņu stāsti nav nekāds putukrējums — bēgļu gaitas arī modernajā Eiropā ir smags finansiāls un psiholoģisks pārbaudījums. Atgādina, ka brīva valsts nav loterijā vinnēta.

Vēl iesaku divas šī numura intervijas. Egils Zviedris stājies SAB vadībā un komentē gan sprādzienbīstamo situāciju mūsu reģionā, gan gaidāmo vēlēšanu riskus. Savukārt kinoproducents Gints Grūbe pēc krietnas pauzes atgriezies sabiedriskajā medijā ar Brīvības bulvāri — vērtīgu, dziļu sarunu raidījumu radio. «Mūsu paaudzei nav miera, tā vienmēr gatava pieķēdēties pie kokiem, kurus kāds mēģina nozāģēt,» Gints saka intervijā. Nezinu, kā jūs, bet mani tas ļoti uzmundrina!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu