Sveika un sveiks! • IR.lv

Sveika un sveiks!

Pauls Raudseps

Biznesā bieži runā par «nišām» — viena no veiksmes atslēgām ir savas nišas atrašana. Nereti tā meklējama tur, kur citi vēl nav bijuši, kur uzņēmums var piedāvāt ko jaunu, nebijušu un tomēr citiem vajadzīgu.

Latviski to varētu saukt par «īsto vietu», un tās atrašana ir svarīga ne tikai uzņēmumiem, bet arī jebkuram uzņēmīgam cilvēkam. Atrast savu personīgo «īsto vietu» nozīmē gūt gan sekmes darbā, gan gandarījumu par paveikto.

Šī Ir Nauda numura caurviju tēma ir cilvēki, kas atraduši savu īsto vietu, nereti tur, kur citi tādas iespējas vai nu nav saskatījuši, vai realizējuši.

Žurnāla vāka varoni Edgaru Ružu lasītājs sastaps ceļa jūtīs no vienas vietas, kurā viņš divus gadu desmitus deva būtisku ieguldījumu Latvijas lauksaimniecības attīstībā, uz otru, kur cer šai nozarei piedāvāt jaunas, pavisam mūsdienīgas iespējas. Ruža 2000. gadā uzņēmās vadīt kooperatīvu Latraps, kas kļuvis par Latvijas sekmīgā graudu eksporta stūrakmeni. Pašsaprotami tas tobrīd nebija — kā viņš pats atzīst, kooperācijas priekšnoteikums ir «slikti, grūti laiki». Šā gada sākumā viņš uzņemsies jaunu izaicinājumu — uzcelt Jelgavā nākotnes superpārtikas, zirņu un pupiņu proteīna, ražotni.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu