Jaunās paaudzes balss • IR.lv

Jaunās paaudzes balss

1
Grēta Grantiņa. Foto — Ieva Salmane
Laura Dumbere

Rīgas Doma kora skolas absolvente, jaunā dziedātāja Grēta Grantiņa (22) uzvarējusi populārajā talantu šovā X Faktors un sākusi sadarbību ar ierakstu kompāniju Universal Music. Viņa studē pedagoģiju un pauž savas paaudzes viedokli par to, kā sabiedrībai sarunāties pandēmijas apstākļos

Aplausi izskanējuši un zeltīto papīriņu lietus pār galvu nolijis — Grēta Grantiņa nesen plūca uzvarētājas laurus TV šovā X Faktors. Šovi ir aizraujoši un spoži kā salūts, taču tajos gūtie panākumi mēdz apdzist tikpat ātri kā salūta gaismiņu lietus. Trīs līdzšinējie X Faktora uzvarētāji Latvijā uz skatuves vairs nav redzami. Taču Grēta Grantiņa rada patiesi nopietnu un vienlaikus tīkami svaigu iespaidu.

Vērojot viņas uzstāšanās un klausoties īsajās intervijās pirms tiešraides, veidojās priekšstats par inteliģentu un mērķtiecīgu jaunu mūziķi, kura balvā iegūtos līdzekļus un iespējas grasās izmantot līdz pēdējam pilienam, lai pilnvērtīgi būtu un paliktu mūzikā. 

Grēt Grantiņ karinās

Par Grētu zināms, ka viņa nāk no Talsiem, bet tā gluži nav tiesa. Patiesībā Grēta nāk no Stendes, kur savas bērnības dzīvoklī uzturas arī šobrīd. Vecāki un jaunākais brālis dzīvo Ģibuļos, kur uz vecvecvecmāmiņas zemes tētis uzcēlis lauku māju. Talsus kā izcelsmes vietu Grēta vienmēr piemin, lai ģeogrāfiskā informācija būtu vienkāršāka, jo ne jau katrs zina, kur tieši ir Stende un Pastende. Turklāt Talsos viņa mācījusies ģimnāzijā un ar draugiem pavadījusi trakulīgos pusaudzes gadus. 

Protams, viņa prot runāt Talsu izloksnē un noraut vārdiem galotnes tā, ka dzirksteles šķīst! Ar savu izcelsmi un dialektu Grēta skaisti lepojas. Dzīvojot Rīgā, viņai pielipusi «pareizā» latviešu valoda, bet, atgriežoties mājās, galotnes tūliņ pašas sāk pazust, un «Grēt sāk runāt ātr».

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu