Vecomāt, vakcinējies! • IR.lv

Vecomāt, vakcinējies!

16
Nellija Ločmele

Kā jums pagājusi mājsēdes pirmā nedēļa? Man gana veiksmīgi — attālinātais darbs jau pierasta lieta, bet brīvdienās palaimējās iebrist purvā. Dzērvenēs!

Zinu, ka diemžēl visiem tā neveicas. Tuva radu ģimene, kas nav vakcinējusies, saslima ar Covid-19. Kolēģe svētdienas rītā izmisusi zvanīja, ka vīra darbavietā, kādā galvaspilsētas slimnīcā, tiek prasīts steidzami atvēlēt 150 gultas kovida pacientiem, lai gan tas fiziski nav iespējams. Katru dienu skatos vīrusa statistiku, un man ir ļoti žēl — ne vairs par pacientiem, kuri nevakcinējušies vai sertifikātus sapirkušies smok, bet par šajā karalaukā pamestajiem ārstiem un visiem labticīgajiem upuriem, kuri nevarēs saņemt palīdzību. Žēl un dusmas, ka nespējam kā sabiedrība rīkoties saprātīgi. 

Kā tuvāko nedēļu laikā sapotēt 200 tūkstošus senioru, lai pēc mājsēdes varam cerēt uz slimnīcu atgūšanos, klātienes skolu atsākšanos un cilvēcīgu dzīvi, kādu bauda citās Eiropas valstīs ar augstu vakcinācijas aptveri?

Politiķi un juristi lauza galvas par obligātas vakcinācijas ideju, bet ģimenes ārsts Andris Baumanis, kuru intervējam šajā žurnālā, ir ļoti skarbs. Ja reiz slimnīcās visiem Covid-19 pacientiem vietu vairs nav, ir skaidri jāpasaka: ja neesi vakcinējies, tev palīdzēt varēs tikai attālināti.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu