Igaunijas prezidents: Man nebūtu problēmu runāt ar Putinu • IR.lv

Igaunijas prezidents: Man nebūtu problēmu runāt ar Putinu

Jaunais Igaunijas prezidents Alars Kariss stājās amatā 11.oktobrī un savā pirmajā vizītē devās uz Latviju. Žurnāls Ir intervēja kaimiņvalsts galvu.

Kariss intervijā par savu galveno mērķi prezidenta amatā definējis: lai Igaunijas iedzīvotāji ir gudrākie cilvēki pasaulē. “Tas ir tāds jauks formulējums. Manuprāt, zināšanās balstīta sabiedrība ir ļoti svarīga,” saka prezidents. “Ja kļūtu gudrāki, mums, visticamāk, būtu citi rezultāti arī tādās lietās kā Covid-19. Ir svarīgi, ka cilvēki uzticas zinātnei un balsta lēmumus faktos, nevis emocijās.”

Viņš uzskata, ka prezidentam ir jārunā ar visām partijām, jādiskutē un jācenšas tās tuvināt, nevis polarizēt: “Es nevaru teikt, ka ienīstu vienu vai otru partiju.” Kariss ir gatavs runāt arī ar lielās kaimiņvalsts Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu: “Krievija ir mūsu kaimiņš. Šobrīd atslēga attiecību attīstībai ir Kremlī, nevis Rīgā, Tallinā vai Viļņā. Bet tas nenozīmē, ka mums nevajadzētu ar viņiem runāt. Pat tagad notiek sadarbība kultūras jomā. Man nebūtu problēma kādā brīdī runāt ar Putinu.”

Vairāk lasiet žurnālā Ir šeit.

Ja vēlaties abonēt žurnālu Ir, spiediet šeit.

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu