Savienot divas pasaules • IR.lv

Savienot divas pasaules

Jari Latvanens. Foto — Reinis Inkēns
Marija Leskavniece

Veikalam jāspēj piedāvāt pircējam tik visaptverošu pieredzi, lai viņš nemeklētu vajadzīgo pasaules tīmeklī, bet atvērtu tirdzniecības zāles durvis, uzskata Stockmann Group izpilddirektors Jari Latvanens

Mazumtirdzniecība pandēmijā piedzīvoja strauju apgrozījuma kritumu un stingrus ierobežojumus. Sabiedrības kopējiem vakcinācijas rādītājiem pieaugot, pircēji atgriezušies veikalos, bet paradums ātri un ērti iepirkties tīmeklī nekur nepazudīs. Kādu klātienes pieredzi var piedāvāt veikali, lai atvilinātu pircēju atpakaļ no interneta dzīlēm? Un kā mazumtirdzniecības sektors attīstīsies turpmāk? 

Ir Nauda uz sarunu aicināja viena no šīs jomas redzamākajiem spēlētājiem Latvijā un Baltijas reģionā Stockmann Group izpilddirektoru Jari Latvanenu. Pandēmija, protams, sagādāja nepieredzētus izaicinājumus, tomēr daudzas sektora problēmas bija aizšķīlušās jau ilgi pirms tās, viņš atzīst.

Jūs pievienojāties Stockmann Group 2019. gada augustā, nepilnu gadu pirms pandēmijas. Kā tā mainīja jūsu plānus? Un vai, iepriekš zinot notikumu gaitu, jūs būtu pieņēmis šo amatu?
Es 17 gadus biju strādājis ārpus Somijas. Un mana specializācija vienmēr bijusi pārmaiņu ieviešana (turnarounds — no angļu val.). Tāpēc atgriezties Somijā un strādāt Stockmann, šajā ikoniskajā uzņēmumā, man bija lieliska iespēja. Es zināju, ka uzņēmumam jau desmit gadus ir finansiālas grūtības. Bet mēs ļoti ātri nonācām pie tā, ko nepieciešams mainīt. 

Bija jāsaprot, kas ir uzņēmuma kodols. Ko pats Stokmana kungs pirms 160 gadiem gribēja panākt? Viņa atbilde mani fascinēja — labākais piedāvājums pilsētā! Protams, pasaule ir mainījusies, digitalizācija liek mums konkurēt globālajā tirgū, piedāvāt unikālus produktus kļūst gandrīz neiespējami. Bet man patīk teiciens — domā globāli, rīkojies lokāli!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu