Jaunākās grāmatas • IR.lv

Jaunākās grāmatas

ROMĀNS. LAIMA MUKTUPĀVELA. MĪLA BENJAMIŅA. IZDEVNIECĪBA LATVIJAS MEDIJI. Aizraujoša versija par uzņēmīgu un pārdrošu sievieti — Latvijas preses karalieni Emīliju Benjamiņu, kura atstājusi dziļas pēdas gan Latvijas 20. un 30. gadu sabiedriskajā dzīvē, gan izdevējdarbībā, pat modē un arhitektūrā. Muktupāvelas romāns pirmizdevumu piedzīvoja 2005. gadā. Apgāda cena 12,75 €.


MĀKSLA. 444 MĀRA BIŠOFA IDEJU ILUSTRĀCIJAS. IZDEVNIECĪBA VALTERS DAKŠA. 
Grāmatā publicēti 444 mākslinieka melnbalti zīmējumi, lasāms viņa manifests par paša mākslas darbiem, arī mākslas zinātnieces Ievas Lejasmeijeres ievads un saruna ar mākslas darbu autoru. Māris Bišofs grāmatu veltījis «Latvijas māksliniekiem — labākajiem pasaulē». Apgāda cena 25 €. 


DZEJA. ARVIS VIGULS. BLUSU CIRKS. IZDEVNIECĪBA NEPUTNS. 
«Man šī ir pretstatu grāmata — absurdais un fantastiskais, kas par visām varītēm cenšas iespraukties īstenībā, mijas ar autobiogrāfiskiem motīviem un reāliem faktiem, kas beigu beigās atriebjas iztēlei, izrādīdamies ne mazāk ērmīgi par manas izdomas augļiem,» raksta autors. Dzejoļi tapuši pēdējos četros gados. Apgāda cena 6 €.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu